Η Στουτγάρδη μετρούσε τέσσερις συνεχόμενες νίκες και ήθελε να φτάσει τις πέντε σερί, ώστε να μειώσει τη διαφορά της από τη δεύτερη Μπάγερν Μονάχου. Όμως, λογάριαζε χωρίς τη μαχητική Κολωνία, που πήγε στη MHPARENA και έκοψε δυο βαθμούς από τους γηπεδούχους, με το τελικό 1-1.

Στο πρώτο 45λεπτο, η Στουτγκάρδη είχε συνεχώς τη μπάλα στα δικά της πόδια με την Κολωνία να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα. Ωστόσο σημαντικές ευκαιρίες η ομάδα του Χενες δεν είχε, πέρα από ορισμένες τελικές με Γέονγκ, Γκιρασί και Μιλιό. Από τη μεριά της, η Κολωνία επέλεξε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, αλλά, δυο φορές που επιχείρησε να απειλήσει, ο γκολκίπερ της Στουτγάρδης, ο Μπρέντλοου, ήταν σε ετοιμότητα.
Στο 54ο λεπτό, η Στουτγάρδη άνοιξε το σκορ, έπειτα από εξαιρετικό συνδυασμό των ποδοσφαιριστών της. Φούχριχ και Ίτο άλλαξαν γρήγορα την μπάλα, εκείνη έφτασε στον Μιλιό και εκείνος έκανε το 1-0. Όμως, οκτώ λεπτά αργότερα, η Κολωνία ισοφάρισε από στημένη φάση. Ο Μάινα εκτέκεσε κόρνερ, ο Μάρτελ βρέθηκε ξεχασμένος, στο δευτερο δοκάρι και σκόραρε για το 1-1. Μάλιστα, η Κολωνία πήγε να αρπάξει το ματς, όταν ο Αλιντού βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα, αλλά, αστόχησε. Σημαντικός βαθμός για την Κολωνία, που βρίσκεται στη 16η θέση, που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής, έξι βαθμούς μακριά από την παραμονή.

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ: Μπρέντλοου, Φάγκνομαν, Άντον, Ρουά (65′ Μίτελστεντ), Ίτο, Καραζόρ (67′ Νταχούντ), Στίλερ, Γέονγκ (67′ Σίλας), Μιλιό (86′ Λέβελινγκ), Φούχριχ, Γκιρασί

ΚΟΛΩΝΙΑ: Σβάμπε, Κάρστενσεν, Κιλιάν, Σαμπότ, Φινκγκράφε, Μάρτελ, Χουσεΐνμπασιτς (60′ Αλιντού), Τίλμαν (90’+3′ Τίγκες), Κάιντς (72′ Ανταμιάν), Λιούμπιτσιτς, Ντιέλ (60′ Μάινα)

 

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ-ΜΠΟΧΟΥΜ 5-2

ΓΗΠΕΔΟ: BORUSSIA PARK

Έβαλε πέντε γκολ στην Μπόχουμ και ξέσπασε η Γκλάντμπαχ, η οποία επικράτησε 5-2 και φιλοδοξεί να σηκώσει κεφάλι, αφού, μέσα στο 2024, έχει μαζέψει πέντε βαθμούς σε πέντε αγωνιστικές.

Η Μπόχουμ, που προερχόταν από σπουδαία νίκη, 3-2, επί της Μπάγερν Μονάχου, “πάγωσε”, προσωρινά, το Borussia Park, όταν ο Μπερνάρντο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μόνο που το γκολ ακυρώθηκε για χέρι. Στη συνέχεια και σε διάστημα έξι λεπτών, 29′-35′, η Γκλάντμπαχ είχε σκοράρει δυο φορές, με Ενγκουμου και Βάιγκλ. Στο 72′, ο Ενγκουμού έδωσε και ασίστ, για το 3-0 από τον Ρέιτς, με την Μπόχουμ να μειώνει, τρία λεπτά αργότερα, με τον Χόφμαν. Ο Σίμπατσου, στο 78ο λεπτό, επέτρεψε στην Γκλάντμπαχ να αποκτήσει, ξανά, προβάδισμα τριών τερμάτων, 4-1, ο Σλότερμπεκ μείωσε στο 88′ και, στις καθυστερήσεις, ο Ονοράτ διαμόρφωσε το τελικό 5-2

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Νίκολας, Λάινερ (88′ Χέρμαν), Φρίντριχ, Βόμπερ, Σκάλι, Νόιχαουζ (67′ Ρέιτς), Βάιγκλ, Κονέ, Ενγκουμού (82′ Κράμερ), Σίμπατσου (88′ Γιάντσκε), Χακ (67′ Ονοράτ)

ΜΠΟΧΟΥΜ: Ρίμαν, Γκαμπόα (58′ Φόρστερ), Όρντετς, Σλότερμπεκ, Μπερνάρντο, Μπέρο, Μάσοβιτς (69′ Χόφμαν), Στόγκερ, Ασάνο, Μπροσίνσκι (69′ Πασιένσια), Κβάρτενγκ (58′ Ντάσνερ)