Το Αναγνωστήριον «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ» Ακακίου συμπληρώνει σήμερα 24 Φεβρουαρίου 2024 έναν Αιώνα ζωής και συνεχίζει την Κοινωνική και Αθλητική του δράση.

Οι εκδηλώσεις για τα 100 χρoνια ζωής του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ αρχίζουν την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 με τιμές προς τους πρωτεργάτες της ίδρυσής του. Τα άτομα που πριν 100 χρόνια με φάρο τα ιδανικά του Ελληνισμού προχώρησαν στην δημιουργία ενός Σωματείου που άντεξε στο χρόνο και συνεχίζει μέχρι σήμερα την κοινωνική και αθλητική του δράση.

Συγκεκριμένα, στις 25 Φεβρουαρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί Μνημόσυνο για τους Ιδρυτές του Σωματείου και τα αποθανόντα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Σωματείου στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στο Ακάκι, παρουσία του Εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

Με το πέρας του Μνημοσύνου θα ακολουθήσει σεμνή τελετή στο οίκημα του Σωματείου όπου θα τιμηθούν, μέσω των απογόνων τους, οι 5 Ιδρυτές του Σωματείου μας Ματθαίος Μαυρομμάτης, Κύπρος Ρωσσίδης, Χατζηγιάννης Χατζηρουσσής, Χριστοφής Χατζηθεοφάνους και Γεώργιος Α. Πελεκάνος.

Το Σωματείο «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ» Ακακίου συμμετέχει από το 1975 στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της ΑΠΟΕΣΠ μετρώντας 7 Πρωταθλήματα και 5 Κύπελλα.

Από το 1987 απαριθμεί 18 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Δ΄ Κατηγορίας με καλύτερη επίδοση την χρονιά 1998-1999 που εξασφάλισε την άνοδο του στο πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας. Σήμερα, διατηρεί ποδοσφαιρική ομάδα που πρωταγωνιστεί στα πρωταθλήματα της ΑΠΟΕΣΠ, όπως επίσης και ακαδημίες ποδοσφαίρου με παιδιά όλων των ηλικιών. Παράλληλα διατηρεί θεατρική ομάδα και θεατρικό εργαστήρι για παιδιά.

Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες εκδηλώσεις που θα γίνουν στα πλαίσια των φετινών εορτασμών για τα 100 χρόνια ζωής του Σωματείου μας.

Αναγνωστήριον «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ» Ακακίου