Η Λάτσιο πέρασε με 3-1 από την έδρα της Κάλιαρι, επέστρεψε στα τρίποντα μετά από 25 ημέρες και βρέθηκε ξανά σε τροχιά Ευρώπης. Σταθερά στην προτελευταία θέση η ομάδα της Σαρδηνίας που βλέπει τα περιθώρια να στενεύουν επικίνδυνα. Από το 2013 έχει να χάσει στην έδρα της Κάλιαρι η Λάτσιο.

Στο 6ο μόλις λεπτό μετά από κόρνερ ο Αλμπέρτο πήρε την κεφαλιά αλλά ο Σκούφετ έσωσε εντυπωσιακά και στο 8’ είπε όχι και σε σουτ του τσίρο Ιμόμπιλε από δεξιά. Στο 21’ ο γκολκίπερ της Κάλιαρι σταμάτησε και τον Ίζακσεν ο οποίος τελικά στο 26’ έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Ντεϊόλα πέτυχε αυτογκόλ για το 0-1.

Στο 44’ το σουτ του Αλμπέρτο έφυγε λίγο έξω και στο 45+2’ ο Προβεντέλ έσωσε εντυπωσιακά μετά από κεφαλιά του Λαπαντούλα.

Στο 47ο λεπτό το σουτ του Νάντες πέρασε μόλις έξω ενώ στο 49’ o Σκούφετ απέκρουσε το σουτ του Ίζακσεν αλλά ο Ιμόμπιλε με πλασέ από πλάγια δεξιά έγραψε το 0-2. Σχεδόν με τη σέντρα ο Γκαετάνο μείωσε σε 1-2 με απίθανο φαλτσαριστό σουτ λίγο έξω από την περιοχή.

Στο 58’ το σουτ του Αλμπέρτο πέρασε μόλις έξω ενώ στο 60’ ο Προβεντέλ έβγαλε δύσκολα το πλασέ του Μακουμπού και από το κόρνερ ο Γκαετάνο έκανε το σουτ αλλά ο Προβεντέλ έσωσε εκ νέου. Και τελικά στο 65ο λεπτό ο Άντερσον πάτησε περιοχή από αριστερά, πλάσαρε με το δεξί κι έγραψε το 1-3.

Στο 73’ το σουτ του Λουβούμπο πέρασε λίγο έξω όπως κι εκείνο του Οτζέλο στο 74’  και στο 85’ η Λάτσιο είχε δοκάρι με τον Καμάντα.

ΚΑΛΙΑΡΙ: Σκούφετ, Μίνα (73’ Βιέτεσκα), Άτσι (46’ Νοτσένα), Ντεϊόλα, Ομπέρτ (63’ Οτζέλο), Γκαετάνο, Νάντες, Τζάπα, Μακουμπού, Βιόλα (46’ Λουβούμπο), Λαπαντούλα (74’ Παβολέτι)

ΛΑΤΣΙΟ:  Προβεντέλ, Χισάι, Ρομανιόλι, Μάρουσιτς, Χίλα, Λουίς Αλμπέρτο (63’ Βεσίνο), Άντερσον, Κατάλντι (78’ Καμάντα), Γκεντουζί, Ίζακσεν (84’ Πέδρο), Ιμόμπιλε (62’ Καστεγιάνος)