Το μεγάλο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής ανάμεσα στην Ομόνοια και την Ανόρθωση ανέλυσε ο Κύπριος προπονητής Σάββας Δαμιανού στην ιστοσελίδα μας balla.com.cy.
Δεν δίστασε να χρήσει φαβορί, ενώ είπε σημαντικά πράγματα και για τον Γουίλι Σεμέδο με τον οποίο συνεργάστηκε για τρία χρόνια.

Για το ντέρμπι ΟμόνοιαΑνόρθωση:
«Η Ανόρθωση δεν είναι στα καλύτερα της, είναι επηρεασμένη από κάποια γεγονότα. Το ίδιο ισχύει και για την Ομόνοια. Μπορεί να προέρχεται από νίκη αλλά δεν με έπεισε η απόδοση της για να δικαιούται τη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα. Ήταν  σε επίπεδο που μπορούσε να μην χάσει απέναντι στον Απόλλωνα που να θυμίσω ότι είναι η 7η ομάδα στον βαθμολογικό πίνακα. Η απουσία του Σεμέδο ήταν σημαντική και αυτό φάνηκε, και με την επιστροφή του θα ανεβάσει ποιοτικά την ομάδα. Στο ΓΣΠ η Ομόνοια με τον κόσμο της κόντρα σε μια Ανόρθωση που δεν είναι και στα καλύτερα της έχει την ευκαιρία για άλλη και νίκη. Της δίνω ένα μικρό προβάδισμα».

Πόσο μπορεί ο Σεμέδο να ανεβάσει και τους υπόλοιπους στην Ομόνοια; «Ο Σεμέδο είναι μοναδικός, δούλεψα τρία χρόνια μαζί του, έχει χαρακτηριστικά που δεν είναι εύκολο να τα βρεις και γι’ αυτό δεν ήταν εύκολο να τον αντικαταστήσει από τον υπάρχον ροστερ. Θα δώσει ασίστ, μπορεί να σκοράρει, να φτιάξει φάσεις».

Χρίστος Χρίστου