Εάν η Μπαρτσελόνα καταλήξει στην επιλογή του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι για τον πάγκο της στη νέα αγωνιστική σεζόν τότε θα πρέπει να πληρώσει και μάλιστα… αδρά. Και αυτό γιατί η Μπράιτον δεν έχει καμία διάθεση να διευκολύνει την κατάσταση και να τον αφήσει ελεύθερο.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας, Πολ Μπάρμπερ σε δηλώσεις του στο BBC υπογράμμισε ότι η επιθυμία είναι να παραμείνει στην τεχνική της ηγεσία ο Ιταλός και να ολοκληρώσει το συμβόλαιό του το οποίο έχει ισχύ μέχρι και το 2026. Μάλιστα, επεσήμανε υπάρχει ήδη σκέψη να του προταθεί και επέκταση του συμβολαίου.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η Μπράιτον δεν πρόκειται να δώσει τη συγκατάθεσή της για να φύγει ο Ντε Τσέρμπι και έτσι εάν τελικά η Μπαρτσελόνα αποφασίσει να κάνει την κίνησή της τότε αυτή θα πρέπει να γίνει γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να δώσει αρκετά χρήματα.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να σπάσει το συμβόλαιό του με την αγγλική ομάδα, και για να συμβεί αυτό θα αναγκαστεί να πληρώσει τη ρήτρα η οποία ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ.

«Θέλουμε να βγάλουμε από πάνω μας τη… ρετσινιά αυτή της ομάδας η οποία τροφοδοτεί τις άλλες. Έχουμε κάνει τα πάντα σωστά και παραμένουμε ταπεινοί, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά το πού πηγαίνουμε», ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας εξηγώντας και την «λογική» που θέλει να έχει από δω και πέρα η Μπράιτον βελτιώνοντας την φήμη της.