Ο Απόλλωνας είναι στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Η χρονιά δεν χάθηκε, απομένουν άλλα τρία βήματα για το τρόπαιο και την έξοδο στην Ευρώπη και αυτή η ομάδα του Πάμπλο Ματσίν δείχνει αποφασισμένη να το φτάσει μέχρι τέλους.

Δεν της χαρίστηκε η κλήρωση, ο δρόμος δεν στρώθηκε με ροδοπέταλα, πέταξε εκτός την… αιώνια αντίπαλο ΑΕΛ και στην συνέχεια την πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή την στιγμή στην Κύπρο ΑΕΚ.
Όλοι επιτέλεσαν στο έπακρο το καθήκον τους. Ο κόσμος εκεί που χρειάστηκε βοήθησε την ομάδα να βγει από δύσκολες καταστάσεις και να αντέξει, ενώ οι ποδοσφαιριστές έβγαλαν το απαιτούμενο πάθος, την ένταση που χρειαζόταν και κυρίως την αποτελεσματικότητα για να πάρουν την πρόκριση.
Και στο τέλος ο κόσμος βλέποντας αυτή την προσπάθεια φώναξε “ΑΠΟΛΛΩΝ ΘΡΥΛΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ” γιατί είδε ότι αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει το σύνθημα πραγματικότητα.
Η ομάδα του Πάμπλο Ματσίν έδειξε ότι είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει.
Οι αριθμοί στο φινάλε δείχνουν ένα παιχνίδι πάνω-κάτω ισορροπημένο, αλλά ο Απόλλωνας βρέθηκε πίσω στο σκορ, έβγαλε τα αποθέματα και ισοφάρισε, είδε την ΑΕΚ σε ένα λεπτό (62′-63′) να αγγίζει το γκολ (να μην το πετυχαίνει) και τα κατάφερε να βγει αυτός νικητής.
Έδειξε στοιχεία τα οποία μπορούν να βοηθήσουν να φτάσει μέχρι τέλους αλλά θα χρειαστούν και άλλα πράγματα σε διπλά παιχνίδια με έναν ποιοτικό αντίπαλο (ένας εκ των Ομόνοιας, Άρη και Πάφος FC).

Τον χαρακτήρα έδειξε ότι πλέον τον διαθέτει, το ίδιο και την ένταση, είχε και την τύχη, αλλά σε διπλές αναμετρήσεις θα χρειαστεί να βγει στο γήπεδο περισσότερη ποιότητα για να υλοποιηθεί ο επόμενος μεγάλος στόχος που είναι μια θέση στον μεγάλο τελικό.

Χρίστος Χρίστου