Ο Σαμέτ Ακαϊντίν είναι κι επίσημα από το πρωί της Κυριακής παίκτης του Παναθηναϊκού, ο οποίος τον απέκτησε δανεικό ως το τέλος της σεζόν από τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Τούρκος στόπερ έκανε την πρώτη του δήλωση στα ελληνικά. «Γειά σου, Παναθηναϊκέ», έγραψε στο Twitter συνοδεύοντας τα λόγια αυτά με ένα σκίτσο όπου απεικονίζεται με πανοπλία, μπέρτα και σπαθί, ως πολεμιστής.

Σε δηλώσεις του στο κανάλι του Παναθηναϊκού στο YouTube είπε: «Γνωρίζω ότι έχουμε πολλούς φιλάθλους που αγαπούν με πάθος την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα».

Όσο για το ρόλο που έπαιξε η παρουσία του Φατίχ Τερίμ για να πει το ναι τόνισε: «Έπαιξε τεράστιο ρόλο, γιατί όπως κάθε Τούρκος ποδοσφαιριστής, έτσι κι εγώ, ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον κ. Τερίμ. Ανυπομονώ να αγωνιστώ για πρώτη φορά εκτός Τουρκίας, μου δίνει τεράστιο κίνητρο για να δώσω τα πάντα στο γήπεδο».

Ερωτηθείς για τους στόχους του απάντησε: «Έχουμε έναν κοινό στόχο, να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Πρώτα θα κοιτάξω αυτόν τον στόχο και μετά τον προσωπικό μου, να βρω ρυθμό και να κερδίσω τη συμμετοχή στην εθνική Τουρκίας για το Euro 2024».

Τέλος, για τα χαρακτηριστικά του είπε: «Έχω έναν χαρακτήρα που δεν τα παρατά ποτέ. Μου αρέσει να δίνω μάχες στο γήπεδο, να δίνω τα πάντα. Και αυτό θέλω να δείξω στους οπαδούς του Παναθηναϊκού».