Το ντέρμπι κορυφής ανήμερα τον Θεοφανίων είναι το μοναδικό πράγμα που στριφογυρίζει στο μυαλό όλων στην Ανόρθωση.

Η προοπτική της 1ης θέσης είναι ένα επιπλέον κίνητρο το οποίο προέκυψε μετά και τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής (νίκη της Ανόρθωσης και ισοπαλία του ΑΠΟΕΛ), με τον στόχο του διπλού να μην διαφοροποιείται σε καμιά περίπτωση παρά τις δυσκολίες που επιφυλάσσει μια έξοδος για το ΓΣΠ κόντρα στο πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ.

Για τον Τεχέρα ούτε λόγος δεν γίνεται να χάσει το ντέρμπι (το είπε και ο Γκαγιέγο μετά τον αγώνα με την Καρμιώτισσα), ενώ από επίσημα χείλη ούτε ο Αρμπολέδα δεν συμπεριλαμβάνεται στις απουσίες.

Με αυτά τα δεδομένα, η προσοχή στρέφεται αποκλειστικά στους Ιωάννου και Κάργα, με τον Κύπριο διεθνή να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να συμπεριληφθεί στην αποστολή.

Στα θετικά το γεγονός ότι Γκερέρο και Ουαγκέ θα είναι σε καλύτερη κατάσταση, με τον δεύτερο να διεκδικεί με αξιώσεις θέση στο αρχικό σχήμα (έπαιξε σαν αλλαγή στα τελευταία δύο ματς).

Όσον αφορά τον Τσίκο, θα είναι έκπληξη αν τον δούμε στην αποστολή. Απομένει μία προπόνηση και ακόμα ο Αγκολέζος δεν ήρθε στην Κύπρο, ενώ είναι δεδομένο ότι με την κάθοδο του στο νησί μας θα μάθει και την τιμωρία που θα του επιβληθεί βάση των εσωτερικών κανονισμών, καθώς κρίθηκε αδικαιολόγητος απόντας.

Χρίστος Χρίστου