Επειδή, η συζήτηση για τον τιμωρημένο Πορτογάλο προπονητή, δεν σταματά ποτέ και παρά την πορεία που καταγράφει το ΑΠΟΕΛ, επιμένουν κάποιοι, ότι η απουσία του από τον πάγκο «βοηθά» την ομάδα, θελήσαμε να ψάξουμε πιο…βαθιά το θέμα και ήταν πολύ εύκολες οι απαντήσεις που πήραμε.
Συνεργάτες του Σα Πίντο, είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαροι. «Δεν γίνεται τίποτε στη διάρκεια ενός αγώνα, χωρίς την έγκριση του προπονητή. Είτε είναι αλλαγές προσώπων, είτε αλλαγή τακτικής, είτε ακόμα ποιοι ποδοσφαιριστές θα σταλούν για προθέρμανση».
Μία άποψη, η οποία όχι απλά επιβεβαιώνεται, αλλά ενισχύεται και από διοικητικά στελέχη, τα οποία έχουν άμεση πρόσβαση στην ομάδα και ξέρουν από πρώτο χέρι τι ακριβώς κάνει ο Πορτογάλος προπονητής.
«Έχει ευθύνη, ακόμα και για την τελευταία λεπτομέρεια στην ομάδα. Η ευθύνη του αρχίζει από την πρώτη προπόνηση της βδομάδας και συνεχίζεται μέχρι να τελειώσει ένας αγώνας. Διατηρεί απίστευτη καλή σχέση με τους συνεργάτες του, σε σημείο που δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα από το γεγονός ότι δίνει τις εντολές από…ειδικό χώρο και όχι από τον πάγκο».
Μάθαμε και κάτι παραπάνω για τον κύριο Σα Πίντο. Ότι πριν από κάθε αγώνα, φροντίζει να ξέρουν όλοι οι ποδοσφαιριστές, πως πρέπει να αντιμετωπίσουν τον αντίπαλο καθώς επίσης, ότι στη διάρκεια του αγώνα, καταφέρνει να διαφοροποιεί κάποια πράγμα με κινήσεις που γίνονται στο γήπεδο, τις οποίες ο ίδιος καταγράφει και ενημερώνει τους συνεργάτες του στον πάγκο.
ΠΕΡΑΣΑΝ 14 ΜΑΤΣ
Συμπληρώθηκαν τρεις μήνες από την τιμωρία του (βλέπε 6 Οκτωβρίου 2023) και συνολικά 14 ματς εκ των οποίων τα 13 στο πρωτάθλημα και το ένα στο κύπελλο.
Πλέον, ο Σα Πίντο, μετρά αντίστροφα για να επιστρέψει κάτι που αναμένεται να γίνει στην 24η αγωνιστική, όταν το ΑΠΟΕΛ θα αγωνιστεί με την ΑΕΛ εκτός έδρας.
Στις 5 Φεβρουαρίου, παραμονή της λήξης της ποινής των τεσσάρων μηνών, είναι ο αγώνας με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ και το Σαββατοκύριακο (δεν ορίστηκε ακόμα ο επόμενος αγώνας) 10-11 Φεβρουαρίου θα είναι η αναμέτρηση με την ΑΕΛ.