Με τον καλύτερο δυνατό απολογισμό, ολοκλήρωσε την 4άδα των δύσκολων αγώνων η ομάδα του Σα Πίντο και εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα στην κούρσα του πρωταθλήματος, παράλληλα με τις απαντήσεις που δίνει εδώ και καιρό μέσα στο γήπεδο.
Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Ότι αγωνιστική με αγωνιστική, πείθει με την απόδοση της και δικαίως όλοι αρχίζουν να πιστεύουν ότι μπορεί να παραμείνει στην 1η θέση.
Υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση για τον βαθμολογικό απολογισμό και γενικά για τις επιδόσεις, όμως ο δρόμος εξακολουθεί να είναι μακρύς και τίποτε δεν έχει τελειώσει αφού το πρωτάθλημα βρίσκεται στα μισά τα διαδρομής με τις 18 αγωνιστικές από τις συνολικά 36.
Αυτό είναι το μήνυμα του προπονητή και της διοίκησης προς τους ποδοσφαιριστές, ενώ ένα από τα πλεονεκτήματα που κυριαρχούν είναι το εξαιρετικό κλίμα στον Αρχάγγελο, παράλληλα με την τρομερή συμπαράσταση του κόσμου.
Περίπου 12 χιλιάδες πήγαν στο ματς με την Ανόρθωση και φαίνεται ότι το στήριγμα της κερκίδας, παράλληλα με την ποιότητα της ομάδας, αποτελούν τα εχέγγυα για να καταφέρει να πετύχει αυτά που χάθηκαν στις λεπτομέρειες την τελευταία 2ετία.


Στο μεταξύ, η διοίκηση, παλεύει καθημερινά για να βρει τρόπο να απαλλαγεί από το μεταγραφικό εμπάργκο και παρά τις τρομερές δυσκολίες, εκφράζεται η πεποίθηση ότι είναι θέμα κάποιων ημερών να τα καταφέρει και να προχωρήσει μάλιστα σε μεταγραφική ενίσχυση με ένα ή δύο ποδοσφαιριστές.
Αυτό μας επιβεβαίωσε, διοικητικό στέλεχος αμέσως μετά τη νίκη επί της Ανόρθωσης. Μας είπε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να βρεθεί το χρήμα, ώστε να πληρωθούν οι προσφυγές και να ανοίξει ο δρόμος για να περάσει η ομάδα τα κριτήρια Δεκεμβρίου και μετά να γίνουν οι μεταγραφικές προσθήκες.
Οι διοικούντες, ποντάρουν, τόσο στον απλό φίλαθλο, όσο και σε κάποιους επιφανείς φίλους της ομάδας, ώστε να πετύχουν αυτό το μεγάλο και δύσκολο στόχο.