Ο αποκλεισμός στο Κύπελλο, από την ερασιτεχνική USV Χέρκουλες ολοκλήρωσε ένα καταστροφικό, πρώτο μισό της σεζόν, για τον Άγιαξ. Είχε προηγηθεί το 2-2 με τη Τσβόλε για το πρωτάθλημα. Μπαίνοντας στο 2024, η ομάδα του Άμστερνταμ ελπίζει σε ανάκαμψη και, το πρώτο βήμα, έγινε, επικρατώντας, εκτός έδρας, 3-2 της Γκόου Αχέντ Ίγκλις. Στην πέμπτη θέση η ομάδα του Φαν’τ Σχιπ, που καταδιώκει Τβέντε και Άλκμααρ, για μια θέση στα προκριματικά του Champions League. 

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι δυο ομάδες αδυνατούσαν να φτιάξουν ευκαιρίες, λόγω και των κακών καιρικών συνθηκών, που δυσκόλευαν, ακόμα περισσότερο, τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών. Τελικά, ο Άγιαξ άνοιξε το σκορ στο 27ο λεπτό. Η μπαλιά του Χάτο βρήκε τον Μπερχβάιν, εκείνος γύρισε στον Μπρόμπεϊ και ο 21χρονος Ολλανδός φορ, με το ένατο γκολ του στη σεζόν, έκανε το 0-1. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για άμεση ισοφάριση και είχαν καλή στιγμή με τον Έντβαρντσεν, τον οποίο σταμάτησε ο Γερμανός γκολκίπερ του Άγιαξ, ο Ραμάι. Τελικά, στο 44ο λεπτό, ο Κάιπερς βρήκε, με τακουνάκι, τον Έντβαρντσεν και ο Σουηδός φορ, ανήμερα των 28ων γενεθλίων του, ισοφάρισε, για λογαριασμό της Γκόου Αχέντ Ίγκλις. Όμως, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, από εκτέλεση φάουλ του Μπέρχαους, ο Μπέντζαμιν Ταχίροβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 1-2 του Άγιαξ.
Η Γκόου Αχέντ Ίγκλις ισοφάρισε, για δεύτερη φορά, όταν ο Γουίλιμσον, με το στήθος, βρήκε τον Γιορίς Κράμερ και εκείνος έκανε το 2-2. Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ολική ανατροπή, αλλά, ο Έντβαρντσεν νικήθηκε, σε τετ α τετ, από τον τερματοφύλακα του Άγιαξ. Η Γκόου Αχέντ έψαξε να φέρει τούμπα το ματς, αλλά, πλήρωσε μια στιγμή αδράνειας. Στο 72ο λεπτό, ο Μπερχβάιν, με τη δεύτερη ασίστ του στο ματς, βρήκε τον Ρεντς, στο όριο του οφσάιντ και ο Ολλανδός μπακ, με διαγώνιο σουτ, διαμόρφωσε το τελικό 2-3. Στην 11η συμμετοχή του, κάτω από τα δοκάρια του Άγιαξ, ο Ραμάι ήταν εξαιρετικός, αφού απομάκρυνε νέο σουτ του Έντβαρντσεν, ενώ, προς το τέλος, ήταν και τυχερός, αφού το σουτ του Σόου βρήκε στο δοκάρι.

Φίτεσε-Ουτρέχτη 0-0

Φίτεσε και Ουτρέχτη έμειναν στο 0-0, αποτέλεσμα δίκαιο, με βάση την εικόνα του αγώνα. Στο πρώτο 45λεπτο, η Ουτρέχτη ήταν καλύτερη, έχασε ευκαιρίες με τους Φλαμίνγκο, Μπουσαΐντ, Τερ Άβεστ, Λάμερς, με τη Φίτεσε να μένει όρθια, χάρη στην, πολύ καλή, αμυντική της λειτουργία. Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, πίεσαν περισσότερο, είχαν δοκάρι με τον Κοζλόφσκι, ενώ, ο τερματοφύλακας της Ουτρέχτης, Βασίλης Μπάρκας, απέκρουσε, εξαιρετικά, προσπάθεια του Φαν Χίνκελ.

Φόλενταμ-Αλμέρε Σίτι 0-1
(12′ Ρομπινέτ)

Στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, η Αλμέρε Σίτι πήρε υπερπολύτιμο διπλό, στην έδρα της Φόλενταμ, επικρατώντας 1-0, στη πρώτη αναμέτρηση, μεταξυ των δυο ομάδων, στην κορυφαία κατηγορία της Ολλανδίας.
Στο 12ο λεπτό, ο Καθλίν έβγαλε σέντρα, από τα δεξιά, και ο Ρομπινέτ, εκμεταλλευόμενος την αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων, σκόραρε για το 0-1. Στο πρώτο μέρος η Αλμέρε Σίτι ήταν καλύτερη, με τη Φόλενταμ να είναι ευάλλωτη, αμυντικά. Μετά το γκολ, οι φιλοξενούμενοι, κυρίως με τον Νορβηγό Χάνσεν, είχαν ευκαιρίες και για δεύτερο τέρμα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στην επανάληψη, η Φόλενταμ προσπάθησε λίγο περισσότερο, γκολ δεν βρήκε και η πρώτη νίκη της Αλμέρε Σίτι, επι του συγκεκριμένου αντιπάλου, μετά τον Οκτώβριο του 2014 ήταν γεγονός.