Η πρώτη γνωριμία με τον νέο κόουτς της Ομόνοιας έγινε. Μακριά από τα γήπεδα μεν, σε δημοσιογραφική διάσκεψη, αλλά, ακόμα κι έτσι μπορείς να βγάλεις τα πρώτα συμπεράσματα.
Όπερ και εγένετο. Αν έπρεπε να «διαβάσουμε πίσω από τις λέξεις» του Τσέτιλ Ρέιχνταλ, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως θέλει να νικάει συνεχώς, δεν δέχεται την ήττα ενώ δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από τον κορυφή. Πάνω-κάτω, όλοι οι νέοι προπονητές σε κάθε πρώτη τους συνέντευξη με τους δημοσιογράφους αυτό τονίζουν και βγάζουν προς τα έξω.
Μόνο που αν παρατηρούσε κανείς τη συμπεριφορά του 55χρονου θα κατέληγε στο πως ήταν άκρως…Σκανδιναβική. Όχι προς εμάς, όχι, καμία σχέση. Επειδή έτσι έμαθε, διότι αυτή είναι η κουλτούρα του, γιατί έτσι μεγάλωσε.
Ψυχρός, επαγγελματίας και συγκεντρωμένος στον στόχο του. Λίγα λόγια, «κοφτές» απαντήσεις και συγκρατημένος δίχως τυμπανοκρουσίες κι ούτε ένα…μειδίαμα. Μάλιστα, σε κάποιες φάσεις ο Νορβηγός μού θύμισε τον συμπατριώτη του Χένινγκ Μπεργκ.

Ομολογώ πως με εξέπληξε θετικά η όλη του στάση απέναντί μας, ωστόσο, ο χρόνος και η εικόνα της ομάδας του στο γήπεδο είναι αυτά που θα δείξουν αν μπορεί να πετύχει με την Ομόνοια ο κόουτς Ρέιχνταλ.

Θράσος Δημητρίου