Με την πλάτη στον τοίχο. Αύτη η φράση…συμπεραίνει την κατάσταση που βρίσκεται η Ομόνοια και πως πάει στη Λάρνακα για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.
Μοναδικός κι αδιαπραγμάτευτος στόχος  στην «Αρένα» και αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η νίκη, καθώς σε αντίθετη περίπτωση, όχι μόνο μένει πολύ μακριά από την κούρσα της πρώτης θέσης, αλλά κινδυνεύει να βρεθεί κι εκτός 6άδας!
Ειδικότερα, αν οι πράσινοι δεν πάρουν τους τρεις βαθμούς, τότε θα παραμείνει στο -9 από την κορυφή και το ΑΠΟΕΛ με τους γαλαζοκίτρινους, ωστόσο να έχουν ματς λιγότερο, θα πάει στο -6 από τους κιτρινοπράσινους και στο -8 από τον Άρη! Παράλληλα, αν καταφέρει ο Απόλλωνας να…αποδράσει με το «διπλό» από το «Στέλιος Κυριακίδης», η διαφορά τους θα είναι μόλις στο +3 υπέρ του «τριφυλλιού» και θα παίξουν τα…ρέστα τους για την 6άδα στην 23η «στροφή» όπου θα τα πουν με τους γαλάζιους στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ».
Χωρίς πολλά-πολλά, εύκολα γίνεται αντιληπτό πως η αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής για την Ομόνοια είναι ματς δίχως αύριο με ένα και μοναδικό σκοπό!

ΣΕΝΑΡΙΑ 11ΑΔΑΣ
Στο αγωνιστικό μέρος, ο Τσέτιλ Ρέιχνταλ μετρά αρκετές απουσίες για διάφορους λόγους. Δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Ψάλτη, Σιπριάνο, Μπασιρού και Αλιούμ, στους τιμωρημένους Μπέζους και Κουλιμπαλί αλλά και στους διεθνείς λόγω Κόπα Άφρικα, Σεμέδο και Ουζόχο. Πάντως, η πιο ηχηρή απουσία είναι αυτοί του Ουκρανού επιτελικού μέσου.

ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΟ: Όσον αφορά τα της 11άδας, υπάρχουν δύο σενάρια. Το πρώτο φέρνει τον Φαμπιάνο κάτω από την εστία και την 4άδα μπροστά του να αποτελείται από τους Μάθιους, Λανγκ, Μίλετιτς και Παναγιώτου. Στη μεσαία γραμμή οι Κούσουλος και Φράνσον με τον Χάμπο σε ρόλο «10αριού». Στο ένα άκρο της επίθεσης ο Σίμιτς, στο άλλο ο Κακουλλής και στην κορυφή ο Στεπίνσκι.

ΣΕΝΑΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: Σε αυτή τη δεύτερη εκδοχή υπάρχουν εσωτερικές αλλαγές, αλλαγή συστήματος σε 4-4-2 και παίκτες που δεν θα αγωνιστούν στη φυσική τους θέση.
Συγκεκριμένα, ο Φαμπιάνο θα υπερασπιστεί την εστία, ο Μάθιους θα είναι στο δεξί άκρο της οπισθοφυλακής, ο Λέζιακς στο αριστερό με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Λανγκ-Μίλετιτς.
Στο χώρο του κέντρου δεν σπάει το…ντουέτο Κούσουλου-Χάμπου, ωστόσο γίνονται αλλαγές στη γραμμή κρούσης.
Σε τέτοια πιθανότητα, ο Σίμιτς θα είναι στο δεξί άκρο της επίθεσης, ο Νικόλας Παναγιώτου θα αγωνιστεί ως αριστερός εξτρέμ ενώ το δίδυμο στην αιχμή του δόρατος θα αποτελείται από τον Κακουλλή και τον Στεπίνσκι.

Θράσος Δημητρίου