Συνέχεια στα καλά αποτελέσματα έδωσε η Αλαβές, καθώς επικράτησε 1-0 της Κάδιθ για την 21η αγωνιστική της La Liga, έμεινε για τρίτο σερί ματς αήττητη και έπιασε την Ράγιο Βαγιεκάνο(δύο ματς λιγότερα) στους 23 βαθμούς. Πορεία…υποβιβασμού για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι παρέμειναν στην 18η θέση της βαθμολογίας.
Μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης η Αλαβές έφτασε μια ανάσα από το να πάρει το προβάδισμα στο σκορ, αλλά το δυνατό σουτ του Γκουρίντι από καλή θέση τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Λεντέσμα και έξι λεπτά αργότερα το σουτ του Βιθέντε από καλή θέση ήταν απογοητευτικό.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στην αρχή του αγώνα και στο 11’ απείλησαν και πάλι, αυτήν την φορά με κεφαλιά του Κίκε Γκαρσία, ενώ στο 50ο λεπτό κέρδισαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Φαλί πάνω στο Γκεβάρα. Ο Ριόχα ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Λεντέσμα για το 1-0.
Στο 55’ η Κάδιθ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως η κεφαλιά του Ράμος πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 76’ η προσπάθεια του Σάμου πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Στο 90+3’ ο Λεντέσμα είπε όχι στον Μπεναβίντεζ και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σάμου έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει το προβάδισμα των γηπεδούχων.

ΑΛΑΒΕΣ: Σιβέρα, Γκοροσάμπελ, Ντουάρτε, Μάριν, Λόπεθ, Βιθέντε(76’ Σόλα), Γκεβάρα, Μπλάνκο(90+2’ Τενάλια), Γκουρίντι(84’ Μπεναβίντεζ), Ριόχα(90+2’ Σιμεόνε), Κίκε Γκαρσία(75’ Σάμου)

ΚΑΔΙΘ: Λεντέσμα, Φαλί, Κουστ, Πιρές(88’ Καρθελέν), Θαλδούα(88’ Νεγρέδο), Αλκαράθ, Εσκαλάντε(76’ Φερνάντες), Ναβάρο, Αλέχο(70’ Οκάνπο), Γκουαρδιόλα(70’ Εγιόνγκ), Ράμος