Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Emma García αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση της υγείας της πριγκίπισσας της Ουαλίας, η οποία πάντως σήμερα πήρε εξιτήριο και σύμφωνα με το παλάτι «επέστρεψε στο σπίτι, στο Ουίνδσορ, όπου θα συνεχίσει να αναρρώνει από το χειρουργείο της. Η υγεία της εξελίσσεται ομαλά»..

Στην εκπομπή  η παρουσιάστρια και το πάνελ επιχείρησαν να εξηγήσουν όλα όσα συνέβησαν και προσπάθησαν να αναλύσουν γιατί υπάρχει τόση μυστικότητα.

«Την αλήθεια, δεν θα τη μάθουμε ποτέ, εκτός αν η ανάρρωση δεν προχωρήσει όπως πρέπει, γιατί δεν θα έχουν άλλη επιλογή», σχολίασε ένας από το πάνελ.

«Μεταξύ των διαθέσιμων πληροφοριών… Είναι καλά αυτή τη στιγμή; Κινδυνεύει αυτή τη στιγμή η ζωή της;» η παρουσιάστρια σχολίασε πως η απάντηση κάθε άλλο παρά καθησυχαστική ήταν και δημιουργεί ίντριγκα για το τι έχει συμβεί τις τελευταίες ημέρες.

Τα προβλήματα της Κέιτ Μίντλετον κατά τη διάρκεια της επέμβασης

Προχωρώντας σε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες οι δημοσιογράφοι αποκάλυψαν: «Οι γιατροί χρειάστηκε να πάρουν δραστικές αποφάσεις εκείνη τη στιγμή εξαιτίας αυτών των επιπλοκών που προέκυψαν. Η απόφαση ήταν να την ρίξουν σε τεχνητό κώμα. Έπρεπε να την κρατήσουν διασωληνώσουν. Ήταν σοβαρές επιπλοκές που δεν τις περίμεναν γιατί η επέμβαση πήγε καλά, αλλά η μετεγχειρητική πορεία δεν ήταν η αναμενόμενη».

«Αυτές οι επιπλοκές προκάλεσαν στιγμές έντασης μεταξύ της ιατρικής ομάδας για να αποφασίσουν αυτό που τελικά αποφασίστηκε: να προκαλέσουν τεχνητό κώμα. Αυτό που δεν μπορώ να επιβεβαιώσω είναι αν αυτό ισχύει ακόμη, αν περίμεναν ένα δεκαπενθήμερο», προσθέτει η δημοσιογράφος.

«Η ζωή της βρισκόταν σε μεγάλο κίνδυνο. Η ανησυχία στον βασιλικό οίκο ήταν αισθητή. Η μετεγχειρητική διαδικασία έγινε περίπλοκη και έπρεπε να σωθεί η ζωή της», ειπώθηκε ακόμα στο πάνελ.

Το μόνο πράγμα που είναι πραγματικό γεγονός είναι το ανήσυχο βλέμμα στο πρόσωπο του συζύγου της. Αυτή είναι η μόνη εικόνα που έχουμε δει», είπαν στην εκπομπή.