Αρκετά σύντομο αποδείχθηκε το πέρασμα του Όστιν Χόλινς από τη Ζάλγκιρις.

Σύμφωνα με λιθουανικά Μέσα, η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι πήρε την απόφαση να προχωρήσει στη λύση της συνεργασίας της με τον 32χρονο Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος και είχε αποκτηθεί από τον σύλλογο του Κάουνας στα μέσα Δεκεμβρίου, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν τότε προσωρινό συμβόλαιο, το οποίο και θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μόνιμο μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

«Είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Ο καλύτερος συμπαίκτης που μπορείς να βρεις. Βοηθά τον προπονητή και τους συμπαίκτες του. Ό,τι κι αν συμβεί, είμαι πολύ ευγνώμων για το πώς έκανε τη δουλειά του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιταλός προπονητής της ομάδας για τον Χόλινς, ο οποίος και αναμένεται να φορέσει για τελευταία φορά τα «πράσινα» στο αποψινό ματς με αντίπαλο τη Σιολιάι.

Όπως σημειώνεται πάντως στη Λιθουανία, οι άνθρωποι της Ζάλγκιρις πήραν την απόφαση να αποδεσμεύσουν τον Χόλινς, καθώς, ψάχνουν έναν παίκτη στα γκαρντ με διαφορετικό στιλ παιχνιδιού.

Σε αυτό το διάστημα που βρέθηκε στο Κάουνας, ο έμπειρος άσος μέτρησε 8 συμμετοχές στην Ευρωλίγκα, έχοντας 3,9 πόντους και 1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 12 λεπτά συμμετοχής.