«Το χαμηλό βαρομετρικό Αυγή θα επηρεάζει την περιοχή μέχρι και την Πέμπτη», αναφέρει το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Ειδικότερα, απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα παράλια. Σε περίπτωση καταιγίδας πιθανό να πέσει και χαλάζι. Στα ψηλότερα ορεινά και πιθανόν τοπικά στα χαμηλότερα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση.

Αύριο ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Σε περίπτωση καταιγίδας πιθανό να πέσει και χαλάζι. Τα φαινόμενα ενδέχεται τοπικά να είναι παρατεταμένα ή και έντονα.

Την Τετάρτη αναμένονται βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Σε περίπτωση καταιγίδας πιθανό να πέσει και χαλάζι. Τα φαινόμενα ενδέχεται τοπικά να είναι παρατεταμένα ή και έντονα.

Την Πέμπτη αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα καθώς και χιόνια στα ορεινά. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα υποχωρούν.

Υπενθυμίζεται ότι πορτοκαλί προειδοποίηση για βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες μέχρι και την Τετάρτη εξέδωσε τη Δευτέρα το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου.

Δείτε από το windy ζωντανά την εξέλιξη της κακοκαιρίας:

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Σήμερα, το απόγευμα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά και πιθανόν τοπικά στα χαμηλότερα ορεινά θα σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα βόρεια παράλια, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα βόρεια παράλια ταραγμένη μέχρι κυματώδης.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα παράλια. Σε περίπτωση καταιγίδας πιθανό να πέσει και χαλάζι. Στα ψηλότερα ορεινά και πιθανόν τοπικά στα χαμηλότερα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Τα φαινόμενα ενδέχεται τοπικά να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα βόρεια παράλια βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα βόρεια παράλια ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και στα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Σε περίπτωση καταιγίδας πιθανό να πέσει και χαλάζι. Τα φαινόμενα ενδέχεται τοπικά να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα βόρεια παράλια, πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα βόρεια παράλια, ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.

Την Τετάρτη αναμένονται βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Σε περίπτωση καταιγίδας πιθανό να πέσει και χαλάζι. Τα φαινόμενα ενδέχεται τοπικά να είναι παρατεταμένα ή και έντονα.

Την Πέμπτη αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα καθώς και χιόνια στα ορεινά. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα υποχωρούν.

Την Παρασκευή αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Η θερμοκρασία μέχρι την Τετάρτη δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμαίνεται πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ από την Πέμπτη θα σημειώσει σταδιακά άνοδο.