Η Ανόρθωση έχει μπροστά της πλέον το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ το ερχόμενο Σάββατο, ωστόσο καλείται προηγουμένως να λύσει δύο σημαντικές εκκρεμότητες.
Η μία αφορά τον Ιβάν Αρμπολέδα. Ο Κολομβιανός τερματοφύλακας έμεινε εκτός αποστολής από το παιχνίδι με την Καρμιώτισσα λόγω μη συμφωνίας στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του, το ερώτημα ωστόσο είναι αν δεν προκύψει συμφωνία μέχρι το παιχνίδι στο ΓΣΠ, αν η ομάδα της Αμμοχώστου θα τηρήσει την ίδια στάση.
Η δεύτερη εκκρεμότητα αφορά τον Τσίκο. Αν ο Ανγκολέζος μείνει εκτός από το Κόπα Άφρικα, τότε θα πάρει (με καθυστέρηση) το αεροπλάνο της επιστροφής στην Κύπρο και θα επιληφθεί του θέματός του η διοίκηση.
Θα πρέπει βεβαίως να βρει μία οριστική λύση στα τερτίπια του Τσίκο, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στο επίκεντρο για λόγο που δεν αφορά αυτή καθ’ αυτή την απόδοσή του στον αγωνιστικό χώρο.
Απ’ εκεί και πέρα, την πρώτη του προπόνηση πραγματοποίησε το πρώτο χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα, ο Βενεζουελάνος αμυντικός Κρίστιαν Μακούν, ωστόσο το πότε θα είναι διαθέσιμος θα εξαρτηθεί αφενός από το πότε θα φτάσει το διεθνές πιστοποιητικό εγγραφής του κι αφετέρου από το βαθμό ετοιμότητάς του, κάτι που θα το κρίνει ο Νταβίντ Γκαγιέγο.
Για τα υπόλοιπα αγωνιστικά θέματα, ο Τεχέρα δεν φαίνεται ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα που θα του στερήσει τη συμμετοχή του στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ, ενώ τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση των Κάργα-Ιωάννου.

Ανδρέας Βεντούρης