Αιχμηρός και ολίγον ειρωνικός ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου του «Κλεάνθης Βικελίδης» μετά τον αποκλεισμό της ΑΕΚ στα πέναλτι από τον Άρη για τη φάση του 105′, όπου φωνάζει η ΑΕΚ για πέναλτι σε χέρι του Ρόουζ.
Συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου ο Αλμέιδα αναρωτήθηκε με αιχμηρό τρόπο, λίγο ειρωνικό αν θέλετε αν άκουσε καλά, αν του έγινε ερώτηση για τη φάση του πέναλτι ή όχι. Ο Αργεντινός τεχνικός δεν έλαβε κάποια απάντηση και είπε: «ΟΚ, νόμισα ότι άκουσα κάποια ερώτηση για το πέναλτι» και αποχώρησε.
Επί της ουσίας ο Αλμέιδα θέλησε να δείξει την ενόχλησή του για όλα όσα ακούγονται και λέγονται εδώ και καιρό για τις διαιτησίες που τυγχάνει η ΑΕΚ και ουκ ολίγες φορές έχει δεχθεί ερωτήσεις ο ίδιος για να απαντήσει… Και αυτό ενώ λίγο νωρίτερα ο Αλμέιδα ούτε είπε κάτι για τη φάση ούτε νύξη έκανε μένοντας στις δηλώσεις του προς τιμήν του ίδιου και της ομάδας μόνο στο αγωνιστικό.
Να σημειωθεί πως από την ΑΕΚ έλεγαν χαρακτηριστικά πως κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο Νταμπάνοβιτς πήρε αυτή την απόφαση και δεν έδειξε βούλα επαναλαμβάνοντας πως «η μπάλα δεν βρήκε στο χέρι στήριξης, αλλά στο άλλο απλωμένο χέρι εμποδίζοντας την μπάλα στο σουτ του Πόνσε».