Πρώτη η Άρσεναλ. Δεύτερη η Λίβερπουλ. Μετά η Μάντσεστερ Σίτι. Σημαντικό για Μικέλ Αρτέτα και Γιούργκεν Κλοπ. Κάτι που σε εκείνους πρέπει να πιστωθεί και όχι στον Πεπ Γκουαρδιόλα και στις «γκέλες» της ομάδας του. Το βασικό μας ερώτημα όμως είναι… ένα. Είναι εφικτό «κανονιέρηδες» και «κόκκινοι» να βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις, μέχρι και τις 23 Δεκεμβρίου, όπου «μάχονται» στο «Άνφιλντ»;

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην πρώτη και την δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Premier League. Πιθανώς, αρκετοί δεν θα το περίμεναν, αν αναλογιστεί κανείς πως έχουμε διανύσει τις πρώτες 14 αγωνιστικές του τρέχοντος πρωταθλήματος.

Η Άρσεναλ να είναι μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας, να έχει ηττηθεί μόλις μία φορά, αυτή από τη Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», και η Λίβερπουλ να βρίσκεται στην 2η θέση, μπροστά από τη Μάντσεστερ Σίτι, με τους «πολίτες» να μην έχουν κερδίσει κανένα από τα τρία τελευταία παιχνίδια τους, παρουσιάζοντας… αδυναμίες, συγκριτικά με την περσινή, «ιστορική» σεζόν τους.

Σαφέστατα, το γεγονός πως «κανονιέρηδες» και «κόκκινοι» ξεπερνούν τους «γαλάζιους» οφείλεται και στην ίδια την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, αλλά ας μην θεωρούμε αυτόν τον βασικότερο λόγο. Διότι έτσι αδικούμε την προσπάθειά τους.

Έτσι περνάει σε δεύτερη μοίρα η κορυφαία αμυντική επίδοση της Premier League, η οποία ανήκει στην Άρσεναλ και ο εκπληκτικός Μπουκάγιο Σάκα, ενώ έτσι μοιάζουμε να λησμονούμε τη βελτίωση της Λίβερπουλ, σε σχέση με πέρυσι, την ολική αναδόμηση στη μεσαία γραμμή, και τις σπουδαίες νίκες, αναλογικά με την εξέλιξη των αναμετρήσεων, κόντρα σε Νιούκαστλ και Φούλαμ.

Αποδίδουμε λοιπόν ξεκάθαρα τα εύσημα σε Άρσεναλ και Λίβερπουλ και… ρωτάμε αν θεωρείτε πως μπορούν οι δυο τους να οδηγήσουν την κούρσα του πρωταθλήματος, μέχρι και τις 23 Δεκέμβρη…

Το πρόγραμμα παρατίθεται παρακάτω. Γιατί μέχρι τις 23 Δεκέμβρη; Διότι τότε, τίθενται αντιμέτωπες στο «Άνφιλντ», με την Άρσεναλ να ζητά το πρώτο της «διπλό» στο εν λόγω γήπεδο, μετά από μία δεκαετία… Οψόμεθα!

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της Άρσεναλ μέχρι τότε:

Λούτον – Άρσεναλ (05/12)

Άστον Βίλα – Άρσεναλ (09/12)

Άρσεναλ – Μπράιτον (17/12)

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της Λίβερπουλ μέχρι τότε:

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ (06/12)

Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ (09/12)

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (17/12)