Σωστή η δήλωση του Σωφρόνη. Ότι το πρωτάθλημα, δεν τελείωσε μετά την ήττα στο ντέρμπι. Σωστής επίσης η δήλωση του ότι χάνονται βαθμοί από όλους.
Ξέρει όμως, πολύ καλά ο κόουτς, ότι πάντα μία ήττα και ειδικά από το ΑΠΟΕΛ και μάλιστα με τον τρόπο που ήρθε, όχι απλά απογοητεύει, παρά μόνο πληγώνει την Ομόνοια και πιο πολύ τον κόσμο της Ομόνοιας.
Πληγώνει τον εγωισμό, πληγώνει και το γόητρο. Για τούτο και ακολούθησε ένας απόηχος, γεμάτος αρνητική κριτική, που αγγίζει τον προπονητή, τους παίκτες και γενικά τους πάντες στο ποδοσφαιρικό οικοδόμημα.

Οι πρώτες πληροφορίες, θέλουν τη διοίκηση να είναι επίσης στενοχωρημένη από αυτά που έδειξε η ομάδα στο ντέρμπι.
Άνευρη, άψυχη και ειδικά στο α’ ημίχρονο, σχεδόν ανύπαρκτη. Δεν είχε πλάνο αντίδρασης, στην επιθετική (και όχι μόνο) δραστηριότητα του αντίπαλου.
Τα στατιστικά, είναι άλλωστε ενδεικτικά. Τέσσερις τελικές με μηδέν στο στόχο, ενώ το ΑΠΟΕΛ είχε 12 τελικές με 8 στον στόχο!
Το πλέον σημαντικό όμως, είναι η βαριά ήττα 3-0 που έριξε την Ομόνοια στην 3η θέση με τον Άρη και την Πάφος FC.
Πως θα γίνει όμως η διαχείριση μετά από αυτό το αποτέλεσμα; Θα φέρει εξελίξεις που θα αγγίξουν πρόσωπα στα ενδότερα της ομάδας;
Τίποτε δεν αποκλείεται, αλλά ο πρώτος και τελευταίος λόγος, ανήκει στο Γιέσπερ Γιάνσον και στον πρόεδρο.
Υπάρχει η διακοπή που δίνει χρόνο για να παρθούν σωστές αποφάσεις. Στο επίκεντρο πάντως, είναι και η ενίσχυση του ρόστερ. Δεν αποκλείεται να δούμε παίκτες να φεύγουν και (σίγουρα) να έρχονται…