Η κυβέρνηση της Καταλονίας αποφάσισε να… κόψει το ντουζ των παικτών της Μπαρτσελόνα στο γήπεδο και υπάρχει λόγος σοβαρός.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι βροχοπτώσεις στην Ισπανία έχουν μειωθεί κατά περίπου 17% σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων 30 ετών. Έτσι τα αποθέματα νερού σε ορισμένες δεξαμενές στην Καταλονία στα βορειοανατολικά και στην Ανδαλουσία στα νότια ανέρχονται σε μόλις 15%.

Έτσι, η κυβέρνηση της Καταλονίας προσπαθεί να βρει τρόπους για να αντιμετωπίσει την δύσκολη κατάσταση και ένας εξ αυτών είναι να… κόψει το ντουζ στους παίκτες της Μπαρτσελόνα, που χρησιμοποιεί τη φετινή σεζόν ως έδρα το Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης.

Οι ποδοσφαιριστές των «μπλαουγκράνα», λοιπόν, θα πρέπει είτε να κάνουν μπάνιο στα σπίτια τους είτε να πληρώνουν από την τσέπη τους το λογαριασμό του νερού στο γήπεδο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν σχετικά ρεπορτάζ στην Ισπανία, ο καταλανικός σύλλογος ενημερώθηκε από τις αρμόδιες αρχές ότι η σπατάλη του νερού είναι μεγάλη και επομένως θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να περιοριστεί.