Στο ποδόσφαιρο και γενικά στον αθλητισμό υπάρχουν νίκες και… νίκες. Για την ΑΕΚ, η νίκη επί της Δόξας δεν της έδωσε, απλά, τρεις βαθμούς. Μπορεί ν’ ακούγεται παράδοξο, είναι όμως η πραγματικότητα: της προσέφερε αυτά τα επιπλέον κέρδη που θα αποκόμιζε από μια επιτυχία σ’ ένα μεγάλο ντέρμπι.
Ας αναλογιστεί κανείς τι θα λεγόταν και τι θα γραφόταν, αν η ομάδα της Λάρνακας είχε στραβοπατήσει στο αποψινό ματς στην «Αρένα». Η λέξη πισωγύρισμα θα τριγυρνούσε στο μυαλό του καθενός, η αμφιβολία θα επέστρεφε και θα έκλεινε στη διακοπή του πρωταθλήματος για τις γιορτές με το χειρότερο τρόπο.
Αν σκεφτεί κανείς τα αρνητικά, τότε και μόνο θα αντιληφθεί και τη (μεγάλη) σημασία της νίκης επί της Δόξας και θα δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στα θετικά. Η ΑΕΚ έδειξε όντως χαρακτήρα νικητή, όπως δήλωσε κι ο προπονητής της, το πάλεψε μέχρι τέλους για να το γυρίσει και το πέτυχε, με τον Μπρούνο Γκάμα να σκοράρει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ και τον Ιβάν Τρισκόφσκι να αποδεικνύει πως μοιάζει σαν το παλιό καλό κρασί.
Ακόμη και στα 36 προς τα 37 του χρόνια, ο αρχηγός έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει, ήταν ο λυτρωτής για την ομάδα της Λάρνακας και αξίζει να πάρει περισσότερες ευκαιρίες τη φετινή σεζόν.
Η ΑΕΚ περιμένει και τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων για να δει πού θα την βρει το φινάλε του 2023, αλλά το βέβαιο είναι πως θα μπει με πολύ πιο ευοίωνες προοπτικές στο 2024, απ’ ότι θα ανέμενε κανείς πριν από λίγο καιρό!
Ανδρέας Βεντούρης