Ο Τσίκο δεν είχε συμπεριληφθεί στην αρχική ενδεκάδα στο ματς με τον Οθέλλο κι αυτό ήταν μία μικρή έκπληξη στις επιλογές του Νταβίντ Γκαγιέγο. Μπήκε όμως ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και κατά γενική ομολογία, ήταν αυτός που άλλαξε το ματς.
Ο Ανγκολέζος πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, έδωσε ενέργεια και ταχύτητα στην επιθετική γραμμή της Ανόρθωσης και έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ανατροπή των εις βάρος της δεδομένων. Ήταν, επί της ουσίας, ο «game changer» της ομάδας της Αμμοχώστου. Αυτόν ακριβώς τον Τσίκο θέλουν να βλέπουν στην «κυρία». Η ποιότητά του δεν αμφισβητείται από κανέναν, ποτέ άλλωστε δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Αυτό που χρειάζεται κι έχει τονιστεί αρκετές φορές, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα του, είναι να γίνει πιο ώριμος και να έχει σοφότερες αντιδράσεις/αποφάσεις μέσα στο ίδιο το παιχνίδι.
Για τον ίδιο, η μη κλήση του στην Εθνική Ανγκόλας για το Κόπα Άφρικα ήταν προφανώς ένας λόγος απογοήτευσης, για την Ανόρθωση όμως, που δεν θα τον στερηθεί για σημαντικό χρονικό διάστημα, ήταν ένα νέο που είχε χαρμόσυνο ήχο…

Ανδρέας Βεντούρης