Σε εξ αναβολής παιχνίδι για τη 4η αγωνιστική, η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε 1-0 τη Σεβίλλη, την ημέρα που ο Ντιέγκο Σιμεόνε συμπλήρωσε 12 χρόνια, ακριβώς, στον πάγκο της ομάδας.

Στις 23 Δεκεμβρίου 2011, ο Αργεντινός ανέλαβε τη τεχνική ηγεσία και, έκτοτε, έχει οδηγήσει σε σπουδαίες επιτυχίες την Ατλέτικο. Από την απέναντι μεριά, το ντεμπούτο του Κίκε Φλόρες, στη τεχνική ηγεσία, συνδυάστηκε με ήττα, για τη Σεβίλλη, που βρίσκεται τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού. Οσο για την Ατλέτικο, έπιασε την Μπαρτσελόνα στην τρίτη θέση.
Μόλις στο τρίτο λεπτό, η Ατλέτικο είχε τη πρώτη καλή στιγμή της στο παιχνίδι, με τον Μοράτα να υποχρεώνει τον γκολκίπερ της Σεβίλλης, τον Ντμίτροβιτς, σε σπουδαία επέμβαση. Οι γηπεδούχοι πίεζαν για το γκολ, έχασαν ευκαιρίες αλλά το 0-0 παρέμενε.
Τελικά, με την έναρξη της επανάληψης, ο Μάρκος Γιορέντε μπήκε αλλαγή στο ματς και, 38 δευτερόλεπτα αφότου ο ρέφερι σφύριξε για το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ισπανός βρήκε δίχτυα. Έγινε παραλήπτης μακρινής μπαλιάς, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, πλάσαρε, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό, στρώθηκε στα πόδια του Γιορέντε και εκείνος νίκησε τον τερματοφύλακα για το 1-0. Στο 63ο λεπτό καταγράφεται η πρώτη, πολύ καλή, στιγμή της Σεβίλλης, με τον Οκάμπος να μπαίνει στη μεγάλη περιοχή, να πλασάρει, αλλά να μην νικάει τον Όμπλακ, που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Ο Γιορέντε έχασε καλή ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα, τα δικά του και τις ομάδας του, και, τέσσερα λεπτά αργότερα, η Ατλέτικο έμεινε με δέκα παίκτες, για δεύτερο σερί ματς. Στο 70ο λεπτό, μετά από χρήση VAR, ο Σογιούντσου, τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, αποβλήθηκε, με απευθείας κόκκινη. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η Ατλέτικο άντεξε, έχασε, μάλιστα, καλή ευκαιρία με τον Γιορέντε, στο 90′, πήρε το τρίποντο και βρίσκεται επτά βαθμούς μακριά από τις πρωτοπόρους Τζιρόνα, Ρεάλ Μαδρίτης.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Βίτσελ, Αθπιλικουέτα, Χιμένες, Μολίνα (46′ Γιορέντε), Ρικέλμε (46′ Κορέα), Κόκε (66′ Σογιούντσου), Ντε Πάουλ, Λίνο, Μοράτα (55′ Σαούλ), Γκριεζμάν (73′ Μαντάβα)

ΣΕΒΙΛΛΗ: Ντμίτροβιτς, Χουάνλου, Γκούντελι, Σέρχιο Ράμος, Κίκε Σαλας, Πεδρόσα (82′ Γιανουζάι), Όλιβερ Τόρες (78′ Ράφα Μιρ), Σουμαρέ, Ράκιτιτς (53′ Σο), Σούσο (53′ Εν Νεσίρι), Οκάμπος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ