Το 2023 θα φύγει σε μερικές μέρες και η αλλαγή του χρόνου βρίσκει την Ανόρθωση στην 2η θέση της βαθμολογίας.

Δεν είναι μόνο αυτό. Το πιο σημαντικό είναι ότι δείχνει μια ομάδα που είναι ικανή για μεγάλα πράγματα, ικανή για όλα, ικανή να παλέψει για την 1η θέση μέχρι το τέλος και να πανηγυρίσει.

Δεν περιμέναμε το παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα για να τα διαπιστώσουμε όλα αυτά. Απλά το διπλό στο «Αμμόχωστος» και με τον τρόπο με τον οποίο αυτό ήρθε ήταν άλλη μια απόδειξη ότι το συγκρότημα του Γκαγιέγο είναι έτοιμο να πετύχει μεγάλα πράγματα.

Το 3-0 είναι η μεγαλύτερη νίκη που πέτυχε ομάδα στο «Αμμόχωστος» κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα και αυτό τα λέει όλα.

Το 2024 θα μπει με τον καλύτερο τρόπο και με μεγάλες προοπτικές. Με νίκη επί της Καρμιώτισσας θα διατηρήσει στην χειρότερη περίπτωση την διαφορά από την 1η θέση και θα πάει να δώσει ντέρμπι κορυφής με το ΑΠΟΕΛ με στόχο να μειώσει την διαφορά στην ελάχιστη δυνατή τιμή.

Βέβαια υπάρχει και το σενάριο να πάει στο ΓΣΠ και με μικρότερη διαφορά από 4 βαθμούς αν αναλογιστεί κανείς ότι το ΑΠΟΕΛ θα πάει να παίξει εκτός έδρας ντέρμπι με έναν πληγωμένο ο Απόλλωνα.

Οι προοπτικές γίνονται ακόμα πιο ευοίωνες (στην θεωρία) από την στιγμή που η διοίκηση είναι διατεθειμένη να ικανοποιήσει τα θέλω του προπονητή και να ενισχύει την ομάδα εκεί όπου κριθεί αναγκαίο.

Χρίστος Χρίστου