Η νίκη επί του Άρη δεν είναι απλά μια νίκη για την ΑΕΚ. Είναι η επιβεβαίωση της αγωνιστικής της ανόδου, είναι η δική της δήλωση για τη μεγάλη επιστροφή. Πανέτοιμη για ένα δυναμικό «come back», δικαιούται να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και δείχνει ικανή να αφήσει τις μέρες προβληματισμού στο παρελθόν!
Χρειαζόταν κάποιος για να κουρδίσει με το σωστό τρόπο τη… μηχανή κι αυτός  είναι ο Ραν Μπεν Σιμόν. Ο Ισραηλινός άλλαξε τη ψυχολογία, έβαλε τα δικά του στοιχεία στην τακτική και ΚΥΡΙΩΣ, άλλαξε το νοοτροπία της ή πιο σωστά, επανάφερε τη νοοτροπία του νικητή στα αποδυτήρια. Το αντιλαμβάνεσαι απ’ τις δηλώσεις του πριν το εκάστοτε παιχνίδι, αλλά κι από την ίδια την ομάδα με την παρουσία της στον αγωνιστικό χώρο.
Η ΑΕΚ έβγαλε μια νοοτροπία «refuse to lose» κόντρα σε έναν αντίπαλο… όχι όποιον κι όποιον. Δεν πτοήθηκε από το γρήγορο γκολ, ούτε επηρεάστηκε από αποφάσεις που θα μπορούσαν να της προκαλέσουν εκνευρισμό (βλέπε μη αποβολή Κοκόριν). Έβγαλε πάθος, ένταση, τρομερή θέληση κι έστελνε διαρκώς το μήνυμα ότι δεν θα έμενε ικανοποιημένη με τίποτα λιγότερο από τους τρεις βαθμούς.
Αυτή ακριβώς η νοοτροπία αποτελεί τον βασικότερο λόγο που ο κάθε οπαδός της μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος αλλά κι αισιόδοξος! Παρεμπιπτόντως, 3240 εισιτήρια διατέθηκαν στο ματς στην «Αρένα». Συγγνώμη, αλλά αυτή η ομάδα, η ομάδα μιας ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΠΟΛΗΣ, αξίζει πολύ περισσότερους.
Η ΑΕΚ επιστρέφει, ΩΡΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ!

Ανδρέας Βεντούρης