Η ΑΕΛ το πάλεψε σε μεγάλο βαθμό με αντίπαλο την Πάφο FC και άξιζε με βάση την απόδοση της τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Κόντρα σε μια ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο είχε τις περισσότερες ξεκάθαρες φάσεις μπροστά από την εστία του αντίπαλου, αναγκάζοντας τον Ίβουσιτς σε 3-4 αποκρούσεις όλες μεγάλες φάσεις για την ΑΕΛ.
Μπορεί οι γαλαζοκίτρινοι να ηττήθηκαν αλλά για πρώτη φορά έδειξαν ότι μπορούν να αποδώσουν όντως καλύτερα και να μειώσουν την διαφορά τους σε σχέση με τις πάνω από αυτήν ομάδες.
Με 11 τελικές, με γκολ και δοκάρι ανάμεσα σε αυτές, πολύ καλή κυκλοφορία αλλά και πίεση στο δικό της μισό, η ΑΕΛ παρουσιάστηκε έτοιμη για την αναμέτρηση και τα πράγματα έμοιαζαν να πηγαίνουν όπως τα ήθελε μετά και την ισοφάριση του Γερολέμου. Οι αναγκαστικές αλλαγές των Κα και Γερολέμου, οι κορυφαίοι της ΑΕΛ μέχρι εκείνη την ώρα, αποδυνάμωσαν επιθετικά την ομάδα και στέρησαν με βάση την εξέλιξη τελικά, από την ομάδα να πάρει κάτι θετικό από το παιχνίδι.
Πλέον το παιχνίδι τελείωσε αλλά όταν ο Τόνι Κοσκέλα δηλώνει ότι παρά την ήττα η ομάδα έκανε το καλύτερο της παιχνίδι αυτό λέει ότι υπάρχει βελτίωση και η αισιοδοξία ανεβαίνει στην ΑΕΛ ότι μπορεί για κάτι καλύτερο στην συνέχεια. Αν στην εξίσωση βάλουμε και τις κινήσεις Ιανουαρίου σίγουρα οι φίλοι της ομάδας μπορούν να έχουν κάτι για να περιμένουν στην συνέχεια, ειδικά αν η απόδοση της ομάδας συνεχίσει έτσι.
Αριστείδου Μιχαήλ