Σε αυτές τις 16 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, είδαμε πολλά και ενδιαφέροντα. Καταλάβαμε από νωρίς πως δεν υπάρχει εύκολο ματς, ενώ η κούρσα για τον τίτλο είναι-γι’ άλλη μια σεζόν- αμφίρροπη.

Μέσα σε όλα αυτά, ωστόσο, υπήρξαν μερικά αποτελέσματα που ξεχώρισαν λίγο περισσότερο από τα άλλα. Μερικά για τη «βόμβα» που προκάλεσαν, άλλα για την έκβαση του σκορ, ενώ-τα περισσότερα- λόγω της ιδιαιτερότητας του εκάστοτε παιχνιδιού.

Πιο κάτω, μαζί με φωτορεπορτάζ σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα που…σημάδεψαν έως τώρα το πρωτάθλημα:

Στη φετινή πρεμιέρα παρά το ότι υπήρχε ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη και ΑΕΚ (2-0), αυτό που προκάλεσε αίσθηση ήταν η ισοπαλία του Απόλλωνα με τον Οθέλλο (1-1) και μάλιστα στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ».

Για την 2η «στροφή» το πρωτάθλημά μας θύμισε για λίγο…Πρέμιερ Λιγκ με την ΑΕΚ και τον Εθνικό Άχνας να μένουν στην ισοπαλία με 5-5.

Στην 3η αγωνιστική, ξεχώρισε η νίκη της Ομόνοιας επί του ΑΠΟΕΛ με 2-1, σ’ ένα «αιώνιο» που…στιγματίστηκε από τις αποφάσεις του διαιτητή και τις τέσσερεις αποβολές (δύο για κάθε ομάδα).

Στην 4η αγωνιστική ή αλλιώς στην…αγωνιστική των ντέρμπι, Άρης και Πάφος FC έμειναν στο 1-1, πρόσφεραν όμως τρομερό θέαμα γι’ άλλη μια φορά και γι’ αυτό ξεχωρίζει η συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Παιχνίδι…νούμερο «5». Φυσικά, η θριαμβευτική επικράτηση της ΑΕΖ επί της ΑΕΚ με 3-1, και μάλιστα μετά την ανανέωση του Χοσέ Λουΐς Όλτρα για τους κιτρινοπράσινους!

Στη συνέχεια…συναντάμε άλλο ένα ντέρμπι και συγκεκριμένα το μεγάλο τυπικό «διπλό» του Απόλλωνα επί του Άρη με 1-0.

Και στην 7η αγωνιστική ισχύει ότι και στην 1η. Παρά το ότι είχαμε ντέρμπι (νίκη του Άρη με 3-2 επί της Ανόρθωσης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»), το αποτέλεσμα που προκάλεσε αίσθηση ήταν το 3-3 της Ομόνοιας με την ΑΕΖ στο ΓΣΠ.

Στην επόμενη «στροφή» βρίσκουμε ενώπιον μας δύο 5άρες (νίκη της ΑΕΚ και του Απόλλωνα κόντρα σε Καρμιώτισα και ΑΕΖ, αμφότερες με 5-0), αλλά δεν είναι αυτά που ξεχώρισαν. Το αποτέλεσμα που…σημάδεψε την 8η αγωνιστική, ήταν το «διπλό» της Ομόνοιας επί της Πάφος FC στο «Στέλιος Κυριακίδης» με 2-0.

 

Στην 9η αγωνιστική δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το 0-3 της Πάφος FC ενάντια στον Απόλλωνα, σ’ ένα ντέρμπι με πολλά νεύρα από τους γηπεδούχους και την αποβολή του Χάμπου.

Στην 10η «στροφή» ξεχώρισαν δύο αποτελέσματα κι όχι ένα, με τους «αιώνιους» να είναι…υπαίτιοι γι’ αυτό. Ειδικότερα η Ομόνοια επιβλήθηκε με 2-0 του Απόλλωνα στο ΓΣΠ, ενώ το ΑΠΟΕΛ θριάμβευε στην «Αρένα» με 3-0 απέναντι στην ΑΕΚ.

Στην 11η αγωνιστική, είχαμε ντέρμπι, είχαμε συγκινήσεις, όμως, ήρθε το πρώτο τεράστιο «μπαμ» και θα ήταν…παράλογο να μην είναι αυτό που ξεχώρισε. Αυτό το έκανε η Καρμιώτισσα επικρατώντας του Άρη με 4-1 στο «Στέλιος Κυριακίδης».

Και κάπου εδώ γυρνάμε στα ντέρμπι-εκ νέου. Την 12η αγωνιστική Άρης και ΑΠΟΕΛ έδωσαν μια «μάχη» στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ» που κρίθηκε από τα 11 βήματα υπέρ των περσινών πρωταθλητών, με τον Σουμάνσκι να διαμορφώνει το τελικό 1-0.

Στην 13η αγωνιστική αντικρίζουμε ξανά τον Απόλλωνα αλλά για πρώτη φορά τον Εθνικό Άχνας. Το 2-2 στο Δασάκι, ήταν αυτό που ξεχώρισε. Αποτέλεσμα που οδήγησε τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς στην παραίτησή του από τους γαλάζιους.

Στην 14η αγωνιστική συναντάμε άλλη μία βόμβα και πάλι από την Καρμιώτισσα. Αυτή τη φορά όμως ήρθε απέναντι στην Πάφος FC με το 2-1 να προκαλεί μεγάλη αίσθηση!

Ένα ματς πριν το…τέλος του απολογισμού, δηλαδή στην 15η αγωνιστική, ήταν δύο οι αναμετρήσεις που…σημάδεψαν τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Αυτά, δεν είναι άλλα από τα «διπλά» ΑΠΟΕΛ και Νέας Σαλαμίνας κόντρα σε Πάφος FC και Απόλλωνα αντίστοιχα με σκορ 0-1 και 0-2.

Τέλος, για την 16η στροφή η μεγάλη «γαλαζοκίτρινη» νίκη στο «αιώνιο». Το ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 3-0 της Ομόνοιας και ανέβηκε στο +6 από τους πράσινους και στο +4 από τη δεύτερη θέση, κάνοντας…χαρούμενες γιορτές!

Θράσος Δημητρίου