Ο εκπρόσωπος τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέας Δημητρίου, μίλησε στον Super Sport Fm 104.0 για όλα όσα αφορούν τους πράσινους.
Αναλυτικά:
Για την ισοπαλία με την ΑΕΚ: «Θα θέλαμε τη νίκη αλλά η προσπάθεια, η συγκέντρωση, η οργάνωση, η ομαδικότητα που έδειξαν οι παίκτες μας, καταγράφονται στα θετικά. Για δεύτερο σερί παιχνίδι κόντρα σε δύο επιθετικές ομάδες, δεν κινδυνέψαμε αμυντικά. Υπήρξε σημαντική βελτίωση σε σχέση με τις επιδόσεις με προηγούμενους αγώνες. Στα προηγούμενα ματς φτιάξαμε πολλές ευκαιρίες και κόντρα στην ΑΕΚ δεν δημιουργήσαμε τόσες πολλές φάσεις, αλλά είχαμε τις στιγμές μας να πετύχουμε το γκολ και να παίρναμε τη νίκη. Υπάρχουν στοιχεία που βλέπουμε και μας αρέσουν και θέλουμε να βγάζουμε στο γήπεδο αυτά τα στοιχεία. Πρέπει πάντα να είσαι συγκεντρωμένος, να είσαι πάντα οργανωμένος».
Για τους 17 βαθμούς: «Θα μπορούσαμε να έχουμε ακόμη κάποιους βαθμούς και να είμαστε στην πρώτη θέση. Όπως αν νικούσαμε με την Καρμιώτισσα και την ΑΕΖ. Το λέω αυτό γιατί οι επιδόσεις μας στα ντέρμπι είναι πολύ καλή. Νικήσαμε το ΑΠΟΕΛ και την Πάφος FC, φέραμε ισοπαλία με ΑΕΚ, με ΑΕΛ και Άρη».
Τα αγωνιστικά νέα: «Ο Σίμις ταλαιπωρείται από ένα μυϊκό τραυματισμό και θα απουσιάσει από τον αγώνα με τον Απόλλωνα και ίσως και με το ντέρμπι κόντρα στην Ανόρθωση. Το πιθανότερο σενάριο λέει πως θα επιστρέψει μετά τη διακοπή. Ο Κασάμα ταλαιπωρήθηκε πολύ από μια μορφή ίωσης. Απουσίασε τις τελευταίες 10 μέρες από τις προπονήσεις.  Θα δούμε αν θα είναι έτοιμος ο Άμο να αγωνιστεί μετά τη διακοπή. Είναι δεδομένη η βελτίωση της φυσικής του κατάστασης».
Για το ντέρμπι με τον Απόλλωνα: «Περιμένουμε να κρατήσουμε τα στοιχεία και να νικήσουμε το παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα. Περιμένουμε να παρουσιαστούμε δυνατοί και απαιτητικοί. Πρέπει να κάνουμε ένα καλό ματς να το χαρεί κι ο κόσμος και ελπίζουμε να πάρουμε τη νίκη. Κανείς δεν εγγυάται τη νίκη αλλά αν βγάλουμε τα σωστά στοιχεία τότε θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες για νίκη».
Αν είναι το φαβορί ο Άρης για το πρωτάθλημα: «Δεν θέλω να πω για φαβορί ή όχι. Ο Άρης είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και τα καταφέρνει πολύ καλά να συνδυάζει πρωτάθλημα και Ευρώπη. Είναι άξιος αντίπαλος και μας αρέσει αυτό γιατί μας βοηθά να γίνουμε και εμείς καλύτεροι. Και αγωνιστικά και σε άλλους τομείς. Δεν είναι μόνο ο Άρης, είναι κι άλλες ομάδες. Βλέπουμε ότι είναι».
Για το ρεκόρ που προσπαθεί να «σπάσει» με τα εντός έδρας εισιτήρια, κατά μέσο όρο ανά αγώνα: «Είναι το παγκύπριο ρεκόρ που κρατάει εδώ και 19 χρόνια. Είμαστε πολύ κοντά και να σπάσουμε αυτό το ρεκόρ που μοιάζει απλησίαστο για τα κυπριακά δεδομένα. Καταγράψαμε ρεκόρ με τα εισιτήρια διαρκείας-πάνω από 9.200, και παρουσιάζεται επίσης αύξηση των παιδιών στο γήπεδο για την Ομόνοια. Είναι σημαντικό να έρχονται οικογένειες στο γήπεδο. Θέλουμε το γήπεδο να είναι ένα ασφαλές μέρος και η διοίκηση θα κάνει τα πάντα για να το διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού».
Καταληκτικό σχόλιο: «Το Σάββατο έξω από τη Δυτική θα συλλέξουμε ξηρά τροφή και ρουχισμό σε συνεργασία με το Hope for children και θα θέλαμε να καλέσουμε τον κόσμο μας να φέρει πράγματα για ανθρώπους που τα χρειάζονται».