Όλα όσα είπε ο προπονητής του Άρη, Αλεξέι Σπιλέφσκι, στη διάσκεψη τύπου ενόψει της 4ης αγωνιστικής του Γιουρόπα Λιγκ, κόντρα στην Μπέτις, στην Ισπανία.
To βίντεο και οι δηλώσεις του:
Αρχικά: «Χαιρόμαστε που είμαστε εδώ, σε αυτή την πόλη, σε αυτό το γήπεδο, για ένα ματς κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα. Είναι μια φανταστική ευκαιρία και μια μοναδική εμπειρία. Στο πρώτο ματς ήμασταν πολύ καλοί κι αν είχαμε την τύχη με το μέρος μας θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει κάτι από το ματς. Θα παρατάξουμε τους καλύτερους 11. Θα είμαστε γενναίοι και θα παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Δεν ήρθαμε για τουρισμό, έχουμε μελετήσει τον αντίπαλο και γνωρίζουμε τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματά τους, έχουμε προετοιμαστεί καλά. Αν έχουμε την τύχη με το μέρος μας ίσως πάρουμε κάτι από την αναμέτρηση».
Για Κοκόριν και Γιαγκό: «Ο Κοκόριν έχασε κάποιες προπονήσεις και δεν θα είναι βασικούς. Ο Γιαγκό είναι απόλυτα έτοιμος».
Αν αισθάνεται πιο έτοιμος μετά το πρώτο ματς: «Είναι νέο παιχνίδι υπό διαφορετικές συνθήκες. Όταν παίζουμε στο γήπεδο μας δεν είναι γεμάτο αλλά ελπίζω στο μάλλον να γίνει. Αύριο θα είναι διαφορετική η ατμόσφαιρα το σημαντικοί είναι να μην φοβηθούμε. να παίξουμε πιο έξυπνα, να έχουμε καλύτερες αποφάσεις και για να γίνει αυτό θα πρέπει να είμαστε φρέσκοι. Στο πρώτο ματς δεν ήμασταν τόσο φρέσκοι, είχαμε το δοκάρι με τον Μαγιαμπέλα και μετά από 20 δευτερόλεπτα δεχθήκαμε το γκολ».
Για την δήλωση Πελεγκρίνι ότι είναι σημαντικό το ματς με Άρη και για το γεγονός ότι ο κόουτς της Ρεάλ Μπέτις δεν αναφέρθηκε καθόλου στο ντέρμπι με τη Σεβίλλη: «Ο κ. Πελεγκρίνι είναι σπουδαίος προπονητής, δούλεψε σε φανταστικές ομάδες και γνωρίζει ότι το μυαλό των παικτών πρέπει να είναι στο αυριανό ματς. Εμείς δεν παίζουμε με τη Σεβίλλη την Κυριακή αλλά με την Καρμιώτισσα. Τιμά τους παίκτες μου που είπε πως υπολογίζουν το κυπριακό ποδόσφαιρο. Τους βάλαμε δυσκολία στο πρώτο ματς. Θα μπορούσαμε να βάζαμε δέκα παίκτες πίσω και να παρακαλούσαμε τον Θεό να μην δεχθούμε γκολ, αλλά δεν είναι αυτό το στυλ του ποδόσφαιρού μας».
Ποιο το μυστικό της διαχείρισης: «Το μυστικό έχει να κάνει με την ομαδικότητα και το γεγονός ότι είχαν επιλεχθεί σωστοί υπάλληλοι από τον πρόεδρο και έγινε σωστή επιλογή ποδοσφαιριστών. Έχουν τη νοοτροπία νικητή. Δεν είναι μονό ποδοσφαιριστές μου αλλά είναι δεύτερη μου οικογένεια. Τους δίνω την αγάπη μου και είμαστε πολύ κοντά. Κάποιες φορές είμαι φωνακλάς αλλά αυτό γίνεται όταν δεν βαίνουν αυτά που δουλεύουμε. Με τη Νέα Σαλαμίνα φώναξα στο ημίχρονο και μπήκε διαφορετικά η ομάδα στην επανάληψη».
Πώς θα πανηγυρίσει αν νικήσει ο Άρης; «Μόνο αν προκριθούμε στην επόμενη φάση θα πανηγυρίσω». 
Για τις πιθανότητες πρόκρισης; «Τα πάντα είναι πιθανά. Παίξαμε τα μισά ματς και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Πρέπει να διορθώσουμε κάποια λάθη και να πιστέψουμε στο όνειρο. 
Είναι στους παίκτες να αγωνίζονται σαν να είναι το τελευταίο τους παιχνίδι».
Με τι θα άλλαζε την πρόκριση στην επόμενη φάση: «Η αήθεια είναι ότι κανείς δεν περίμενε ότι θα είμαστε στην Ευρώπη όταν ανέλαβα, και κανείς δεν περίμενε τη δεύτερη χρονιά να πάρω το πρωτάθλημα. Ακολουθήσαμε τον δικό μας δρόμο και ο Άρης από μικρός και…ευγενικός, κατέκτησε το πρωτάθλημα. Όλα έγιναν επειδή δουλέψαμε σκληρά. Είμαι ικανοποιημένος με την εξέλιξη των παικτών. Ο Μαγιαμπέλα κάνει σπουδαία παιχνίδια, έχει φανταστική πρόοδο. Προχωράμε βήμα-βήμα».