Τα (πιο) δύσκολα αρχίζουν στην Πάφο για την Ανόρθωση. Η ομάδα της Αμμοχώστου θέλει να ρεφάρει το αναπάντεχο αποτέλεσμα με την ΑΕΖ με διπλό και για να καταφέρει να πετύχει το στόχο της, θα πρέπει να παρουσιάσει τα εξής στοιχεία:
α) Να αποφύγει τα αβίαστα λάθη και να είναι πολύ πιο προσεκτική στις στημένες φάσεις του αντιπάλου, όπως επίσης και να μην επιτρέψει στους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές της να βρουν ελεύθερους χώρους.
β) Να μπορέσει να ελέγξει η ίδια τον ρυθμό του αγώνα, όπως πάντοτε επιδιώκει.
γ) Να εκμεταλλευτεί αυτή τη φορά τις ευκαιρίες που θα της παρουσιαστούν, κάτι που δεν έπραξε κόντρα στην ΑΕΖ. Ο δείκτης δυσκολίας του αγώνα στο «Στέλιος Κυριακίδης» θα είναι πολύ μεγαλύτερος, οι ευκαιρίες που θα της παρουσιαστούν ενδεχομένως να μην είναι πολλές στον αριθμό, οπόταν είναι σημαντικό να παρουσιαστεί αποτελεσματική.
Αυτά είναι τα τρία «πρέπει» για την Ανόρθωση. Ο Νταβίντ Γκαγιέγο αναμένεται να κρατήσει τους Αρμπολέδα, Κάργα, Φερέρ, Ουαγκέ και Γκαρσία στο τέρμα και στην άμυνα, ο Τεχέρα επιστρέφει στη μεσαία γραμμή μαζί με Ιωάννου ή Τιουνέ, ενώ τα ερωτηματικά στην επίθεση αφορούν αν θα πάρει φανέλα βασικού ο Καστέλ και σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, ποιος θα αγωνιστεί λίγο πιο πίσω, αν δηλαδή θα είναι ο Φερέιρα ή ο Γουαρίς. Αν επιλεγεί ο δεύτερος, τότε ο Πορτογάλος θα παίξει στα άκρα με τον Τσίκο.

Ανδρέας Βεντούρης