Συνέντευξη σε μέσο της Πορτογαλίας (ΖΕRO-ZERO) παραχώρησε ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, Ρικάρντο Σα Πίντο.

Για την φετινή σεζόν: «Τα πράγματα πάνε πολύ καλά. Ξεκινήσαμε επίσης πολύ καλά στην Ευρώπη, περάσαμε δύο γύρους και, με λίγη τύχη, ίσως θα είχαμε περάσει και τη Γάνδη, αλλά είναι μια ομάδα που βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο από εμάς, με διαφορετικό προϋπολογισμό . Ήταν ένα καλό ταξίδι. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, είμαστε στην πρώτη θέση, αλλά είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με έξι, επτά ομάδες να παλεύουν για τον τίτλο. Είναι σημαντικό να κερδίζουμε, είναι σημαντικό να μείνουμε εκεί ψηλά, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμη στα μισά. Η σεζόν πάει καλά».

Για το μπάτζετ του ΑΠΟΕΛ: «Πάντοτε μου αρέσει να είμαι προπονητής σε ομάδες που διεκδικούν πρωταθλήματα και θέλουν να αγωνίζονται στην Ευρώπη. Στο ΑΠΟΕΛ παρόλο που το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και εμείς έχουμε το 6ο-7ο καλύτερο μπάτζετ, είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες λόγω του οικονομικού αλλά πιστεύω πολύ στους παίκτες μου οι οποίοι έχουν την νοοτροπία να κερδίσουν το πρωτάθλημα και το κύπελλο».

Για την προσπάθεια που γίνεται από πλευράς διοίκησης και το μέγεθος του συλλόγου στην Κύπρο: «Το ΑΠΟΕΛ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Κύπρο. Έχει τους περισσότερους τίτλους και τους καλύτερους οπαδούς οι οποίοι γεμίζουν τα γήπεδα σε κάθε παιχνίδι. Έχουμε επίσης πολύ καλές εγκαταστάσεις και ιατρικό επιτελείο. Το οικονομικό κομμάτι είναι το μόνο… πισωγύρισμα για μας. Έχουμε κάποιες καθυστερήσεις στους μισθούς, όχι μόνο με μένα αλλά και το επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές. Είναι κάτι που ισχύει. Ο πρόεδρος όμως κάνει τα πάντα για να βρει χορηγούς και ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταση το συντομότερο. Είναι μία πραγματικότητα όμως και πρέπει να την γνωρίζουμε και να ζήσουμε με αυτήν».

Για το αν χρησιμοποιεί το οικονομικό πρόβλημα ως κίνητρο για τους παίκτες: «Το να μην πληρώνεσαι είναι δύσκολο για όλους και είναι δύσκολο να βρούμε κίνητρα. Αυτό που συνήθως λέω στους παίκτες είναι στις προπονήσεις είναι πως κανείς δεν θα θυμάται τα λεφτά και το ότι μας χρωστάνε. Σίγουρα είναι δύσκολο για όσους έχουν υποχρεώσεις αλλά έως τώρα είναι εξαιρετικοί. Αυτό μας κάνει πολύ χαρούμενους»