Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκε ο 22χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου που διαπράχθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2023, την ώρα που καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο, ενώ άλλοι δύο τελούν υπό κράτηση.

Μετά την αξιολόγηση στοιχείων, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 22χρονου, ενώ εξέδωσε ένταλμα και εναντίον δεύτερου νεαρού, ο οποίος αναζητήθηκε και έγιναν σχετικές έρευνες, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί. Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, έρευνες διεξάχθηκαν τα ξημερώματα και στις Κεντρικές Φυλακές.

Υπενθυμίζεται πως υπό κράτηση για τον φόνο του Καλογερόπουλου, τελούν 41χρονος, που φέρεται να ήταν ο ένας εκ των δύο δραστών που απεικονίζονται και στη φωτογραφία με τη μοτοσικλέτα που δόθηκε στη δημοσιότητα, καθώς και 44χρονος, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτες της έπαυλης που διέμενε ο 41χρονος τους τελευταίους δύο μήνες, σύμφωνα με την μαρτυρία της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 22χρονος από την Λάρνακα, φέρεται να είχε ρόλο συνεργού αλλά δεν πρόκειται για τον δεύτερο δράστη και τον συνεπιβάτη της μοτοσικλέτας, ρόλος ο οποίος αποδίδεται από τους ανακριτές στον νεαρό, 21 ετών, που καταζητείται, επίσης από τη Λάρνακα.

Ο 22χρονος, που είναι ο τρίτος συλληφθείς για την υπόθεση, οδηγήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστήριο, το οποίο βρέθηκαν πρόσωπα από το περιβάλλον του Καλογερόπουλου. Κατά την άφιξη του υπόπτου, σημειώθηκε ένταση.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, η οποία διεξάγεται υπό τον κλοιό ισχυρής αστυνομικής δύναμης, με τον ύποπτο μάλιστα να φέρει αλεξίσφαιρο, o δικηγόρος του υπόπτου δεν έφερε ένσταση στο αίτημα για κράτηση του πελάτη του, αναφέροντας πως αυτός θέτει τον εαυτό του ενώπιον των Αρχών.

Από την πλευρά του, ο ανακριτής της υπόθεσης Κώστας Μιχαήλ, αιτήθηκε την κράτηση του υπόπτου για οκτώ ημέρες για διευκόλυνση των ανακρίσεων, με το Δικαστήριο να εγκρίνει το αίτημα, αφού στην βάση του όρκου που τέθηκε ενώπιον του, έκρινε πως πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Κατά την αναχώρηση του υπόπτου από το Δικαστήριο, πρόσωπα από το περιβάλλον του Καλογερόπουλου ξέσπασαν κατά του 22χρονου, τον οποίο προπηλάκισαν, με πάνοπλα μέλη της Αστυνομίας να τον φυγαδεύουν.

ΠΗΓΗ: REPORTER