Ραν Μπεν Σιμόν λοιπόν. Η έκπληξη… μεγάλη, καθώς οι πλείστοι, αν όχι όλοι, περίμεναν ότι η επιλογή θα γινόταν από την ισπανική αγορά. Ποιοι ήταν οι λόγοι που η ΑΕΚ και δη ο Τσάβι Ρόκα, προχώρησε στην επιλογή του Ισραηλινού προπονητή;
α) Γνωρίζει άριστα την… μυρωδιά της ΑΕΚ από την πρώτη του θητεία, αλλά και το ποδόσφαιρό μας από την παρουσία του στην Εθνική Κύπρου. Η δικαιολογία του χρόνου προσαρμογής, μπαίνει στην άκρη.
β) Νοέμβριο μήνα, δεν είναι πολλοί οι καλοί προπονητές που είναι διαθέσιμοι. Ο Ρόκα το έψαξε, είχε ενώπιον του κάποια ονόματα, χτύπησε… πόρτες αλλά κατέληξε εν τέλει στον Μπεν Σιμόν.
γ) Ο Ισραηλινός δέχθηκε να υπογράψει για έξι μήνες κι αν πετύχει, το συμβόλαιό του θα ανανεωθεί και για την επόμενη σεζόν. Δεν ήταν καθόλου εύκολο να βρεθεί προπονητής που να υπογράψει μεσούσης της περιόδου σε μια ομάδα που δεν είναι δική του και ταυτόχρονα να κριθεί μέσα σε ένα εξάμηνο.
Ο Μπεν Σιμόν το δέχθηκε κι ο λόγος δεν είναι γιατί ήταν άνεργος κι έψαχνε… απεγνωσμένα για δουλειά. Το αντίθετο. Ρωτώντας προς Ισραήλ μεριά, ο λόγος που δεν παρέμεινε στην Άσντοντ, ήταν γιατί μετά από δυόμιση χρόνια έψαχνε μια νέα πρόκληση, σε ψηλότερο επίπεδο. Η ΑΕΚ του δίνει την ευκαιρία και ο ίδιος δεν δίστασε να μπει για δεύτερη φορά στα… δύσκολα. Θυμίζω ότι η σεζόν στην οποία θήτευσε στην ομάδα της Λάρνακας, ήταν η πρώτη της μετά Κρόιφ εποχής…
Το αν πέτυχε τότε ή απέτυχε, δεν έχει την παραμικρή σημασία τη δεδομένη χρονική στιγμή. Το μόνο που μετράει είναι αν θα καταφέρει να αλλάξει τα αρνητικά δεδομένα που υπάρχουν για την ΑΕΚ την τρέχουσα σεζόν –τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Το κίνητρο το ‘χει και το απέδειξε τόσο με τον ερχομό του, όσο και με το συμβόλαιο που υπέγραψε. Μένει να φανεί αν θα μπορέσει να γυρίσει τον διακόπτη!
Ο 53χρονος Ισραηλινός προπονητής θα βρίσκεται αύριο Κυριακή στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ» για να παρακολουθήσει από κοντά το ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Ένας επιπλέον λόγος για τους ποδοσφαιριστές να δείξουν το κάτι (πολύ) περισσότερο, ώστε η εποχή Σιμόν, έστω και χωρίς αυτόν στον πάγκο στο ντέρμπι, να αρχίσει με μία πολύ καλύτερη προοπτική!

Ανδρέας Βεντούρης