Πολλά είναι τα κέρδη στον Ολυμπιακό από τις δύο νίκες με Γουέστ Χαμ και ΟΦΗ, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να τρίβει τα χέρια του.
Αρχικά, ο Σαντιάγκο Έσε «κλέβει» τις εντυπώσεις το τελευταίο διάστημα στον Ολυμπιακό, καθώς αποδεικνύεται βαρόμετρο στη μεσαία γραμμή. Στα δύο τελευταία παιχνίδια, με Γουέστ Χαμ και ΟΦΗ, ο Αργεντινός μέσος ήταν εκ των κορυφαίων, προκαλώντας τα βλέμματα των Άγγλων.
Ανασταλτικά ήταν σχεδόν άψογος, έχοντας τα περισσότερα κοψίματα, κλεψίματα και τις περισσότερες παρεμβάσεις από κάθε άλλον παίκτη των Πειραιωτών. Με τον επίσης ανεβασμένο Μαντί Καμαρά συνεργάζονται άψογα. Αυτό που εκτιμούν ακόμα στον Ολυμπιακό, είναι το πόσο έχει δέσει με την ομάδα, αλλά και το πόσο θέλει να αγωνίζεται, ακόμα κι όταν έχει πρόβλημα.
Μετά το κάταγμα που υπέστη στη μύτη στο ματς με τη Φράιμπουργκ, ζήτησε να παίξει με την ειδική μάσκα κόντρα στον Άρη, ενώ το πρόβλημα στο γόνατο που τον κράτησε εκτός μάχης με τον Παναθηναϊκό, τον τρέλανε. Γι’ αυτό και στους δύο επόμενους αγώνες, έπαιξε έχοντας μια ειδική περίδεση, καθώς δεν μπορεί να βλέπει τα ματς από τον πάγκο ή την εξέδρα.
Το δεύτερο κέρδος του Μαρτίνεθ, κυρίως από το ματς στην Κρήτη, είναι ο Στέφαν Γιόβετιτς. Ο Μαυροβούνιος επιθετικός ήταν εξαιρετικός απέναντι στον ΟΦΗ, δείχνοντας κάτι διαφορετικό από αυτό που προσφέρει ο Ελ Κααμπί στον Ολυμπιακό. Δημιούργησε φάσεις, απείλησε και ήταν πολύ καλός, βάζοντας δίλημμα στον Ισπανό τεχνικό για τη θέση του βασικού φορ στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.