Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ έκανε το περασμένο καλοκαίρι το μεγάλο άλμα στην καριέρα του πηγαίνοντας από την Ντόρτμουντ στην Ρεάλ και η επιλογή του αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από σοφή, με τον Άγγλο μέσο να αποτελεί τον ηγέτη των μερένγκες έχοντας να επιδείξει 10 γκολ σε 11 παιχνίδια του στην La Liga και 13 συνολικά σε 14 συμμετοχές του σε όλες τις διοργανώσεις.

Η εκπληκτική αυτή παρουσία του στο δεύτερο μισό της χρονιάς είχε ως αποτέλεσμα μάλιστα να κερδίσει τον τίτλο Golden Boy 2023 για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή κάτω των 21 ετών, βραβείο που απονέμει ετησίως η τορινέζικη εφημερίδα “Tuttosport” και το οποίο δόθηκε για πρώτη φορά σε παίκτη των Μαδριλένων στα 21 χρόνια ιστορίας του θεσμού.

Το συγκεκριμένο βραβείο το κέρδισε σχεδόν παμψηφεί, συγκεντρώνοντας το 97% των ψήφων και αφήνοντας πίσω τον Τζαμάλ Μουσιάλα και τον Τσάβι Σίμονς, με τον Κρίστο Στόιτσκοφ να τον επαινεί μεν αλλά να διατυπώνει και σοβαρές… αντιρρήσεις.

“Όχι, δεν έπρεπε να κερδίσει το βραβείο. Δεν αμφισβητώ την αξία του. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον κόσμο, έχει κλάση και ευφυία. Για μένα είναι ένα κράμα του Μίκαελ Λάουντρουπ, του Κακά και του Πολ Πογκμπά. Το μέλλον είναι δικό του”, τόνισε ο Βούλγαρος παλαίμαχος άσος της Μπαρτσελόνα και νικητής της Χρυσής Μπάλας το 1994, για να προσθέσει με νόημα:

“Ο τίτλος της Χρυσής Μπάλας για το 2024 θα παιχτεί ανάμεσα σε εκείνον, τον Εμπαπέ και τον Χάλαντ όμως θα ήθελα να μάθω τι κέρδισε το 2023 με την Ντόρτμουντ και την Ρεάλ. Τίποτα…

Με δεδομένο πως ο Γκάβι, που είχε κερδίσει το βραβείο το 2022, δεν επιτρεπόταν να είναι και πάλι υποψήφιος, εγώ θα το είχα δώσει είτε στον Τζαμάλ Μουσιάλα είτε στον Αλεχάντρο Μπαλντέ, που κέρδισε την La Liga και το ισπανικό Super Cup με την Μπαρτσελόνα”.