Ο Μικέλ Αρτέτα συγκράτησε τον εκνευρισμό του και αρκέστηκε να «κατακεραυνώσει» τον VAR με τις δηλώσεις του μετά το 1-0 από τη Νιούκαστλ. Ωστόσο, ο κόουτς της Άρσεναλ μάλλον πολύ θα ήθελε να έχει ξεσπάσει στην οθόνη του On-field review, όπως το έπραξε ο Άσπας.
Ο κόουτς των «κανονιέρηδων» έκανε λόγο για ντροπή έπειτα από την απόφαση να μετρήσει κανονικά το γκολ του Γκόρντον για τις «καρακάξες».
Κι αν τελικά η μπάλα δεν είχε βγει ποτέ εκτός ορίων, οι Λονδρέζοι παραπονιούνται για επιθετικό φάουλ μετά το γέμισμα στην περιοχή και για οφσάιντ του Γκόρντον προτού σκοράρει.
Ο Ιάγο Άσπας στη Θέλτα βγήκε έξω απ’ τα ρούχα του όταν τελικά δεν ίσχυσε ένα πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του στην ισοπαλία (1-1) με την Σεβίλλη και πήγε και γκρέμισε την οθόνη που συμβουλεύεται ο διαιτητής…
Βέβαια, στην περίπτωση του ματς του St. James’ Park, δεν υπήρξε παρότρυνση του VAR προς τον ρέφερι να πάει κι εκείνος να δει τη φάση, όπως συνέβη για το … οφσάιντ του Μαγκουάιρ στη νίκη (1-0) της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Φούλαμ.