Ο Ραν Μπεν Σιμόν είναι πανέτοιμος να ηγηθεί της προπονητικής ομάδας της ΑΕΚ, στη δεύτερη θητεία του ως κόουτς των κιτρινοπράσινων. Τι κάνει όμως, ο Ισραηλινός τεχνικός στα πρώτα του ματς στον πάγκο της εκάστοτε ομάδας;
Γυρίζουμε τον χρόνο πίσω, στη σεζόν 2007-08, όταν ο 52χρονος ήταν ακόμα στην πατρίδα του για την Κιριάτ Σμόνα. Στο ντεμπούτο του λοιπόν, επικράτησε με 3-0 της Μακάμπι Χέρζλια.
Ακολούθησε η δουλειά στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και στο ντεμπούτο του ήρθε νέα νίκη με 2-1 επί της Μπνέι Γεχούντα.
Στη συνέχεια, ο Μπεν Σιμόν επέστρεψε στην Κιριάτ Σμόνα, ωστόσο η δεύτερη του θητεία δεν ήταν όπως την πρώτη του, αφού ηττήθηκε με 2-0 εντός έδρας από την Μπνέι Σακχνίν.
Επόμενος σταθμός του Ισραηλινού η ΑΕΚ, τη σεζόν 2012-13, με τον 52χρονο –πλέον- κόουτς, να αρχίζει νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στο Κυπριακό πρωτάθλημα  με 2-1 επί της Αλκής.
Την ποδοσφαιρική χρονιά 2013-14 ο Μπεν Σιμόν ανέλαβε τις τύχες της Χάποελ Τελ Αβίβ, και ήρθε η πρώτη του ισοπαλία σε πρώτο του αγώνα, κόντρα στην Μπερόε με 2-2.
Σειρά είχε η Μακάμπι Πέταχ Τίκβα με τον Ισραηλινό να αντιμετωπίζει μια πρώην ομάδα του και να ηττάται. Ειδικότερα, έχασε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 3-0 στο ντεμπούτο του.
Επόμενη προπονητική…στέγη η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ και η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να κοντραριστεί με την ομάδα που ήταν προηγουμένως. Ο λόγος για για τη Μακάμπι Πέταχ Τίκβα, με το μεταξύ τους ματς να λήγει στην ισοπαλία 2-2.
Τον Φεβρουάριο του 2017 αναλάμβανε την Άσχντοντ και η νέα του…περιπέτεια άρχισε εκ νέου με ισοπαλία 1-1, απέναντι στην Μπνέι Σαχκνίν.
Τον Αύγουστο του 2017 ο Ραν Μπεν Σιμόν μετακόμισε και πάλι στην Κύπρο, αυτή τη φορά για την Εθνική μας ομάδας. Το ντεμπούτο του ήταν…ονειρικό καθώς επιβλήθηκε της Βοσνίας με 3-2.
Τέλος, τον Ιανουάριο του 2020, γυρνούσε ξανά στην Άσχντοντ και αντίκρισε νέα ήττα και πάλι από την πρώην ομάδα του, τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με 2-0.
Συνολικά, ο Μπεν Σιμόν στην πρώτου του αναμέτρηση ως προπονητής των πιο πάνω ομάδων, μετράει τέσσερεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερεις ήττες.

Θράσος Δημητρίου