Κλείνει αισίως εννιά χρόνια στην Κύπρο, νιώθει πλέον Κύπριος όπως ο ίδιος μας είπε και διανύει και την πρώτη του γεμάτη χρονιά στην α’ κατηγορία.
Ο Ματέους Ταουντούλ είναι από τους κορυφαίους τερματοφύλακες μέχρι τώρα στην σεζόν και… οδηγεί τον Οθέλλο δυνατά στην «μάχη» της παραμονής.
Ο Πολωνός ο οποίος συστήθηκε στο Κυπριακό φίλαθλο κοινό το 2015 όταν ήρθε στην ΑΕΚ Λάρνακας (πέρασε από ΑΕΖ σε α’ και β’ κατηγορία, Ομόνοια Αραδίππου, ΑΣΙΛ και Αλκή) είναι από πέρσι στον Οθέλλο, μαζί επέστρεψαν στα μεγάλα σαλόνια και είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν.
Ο Ταουντούλ μίλησε στην ιστοσελίδα μας balla.com.cy για την φετινή εξαιρετική του σεζόν, για την ποδοσφαιρική του πορεία στο νησί μας, για την εξέλιξη του πρωταθλήματος και εξέφρασε την πίστη του ότι ο Οθέλλος θα τα καταφέρει στο τέλος να υλοποιήσει τον μεγάλο στόχο της παραμονής.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥ

Πώς σε βρίσκουμε; «Είμαι καλά, νιώθω καλά και εύχομαι αυτό να συμβαίνει με όλο τον κόσμο».

Είσαι σχεδόν εννιά χρόνια στην Κύπρο, νιώθεις και Κύπριος; «Ναι μπορώ να το πω αυτό. Είμαι πολλά χρόνια στην Κύπρο, σχεδόν εννιά και πέρασα πολλά εδώ, έκανα φίλους, έπαιξα σε αρκετές ομάδες και νιώθω χαρούμενος».

Πώς βλέπεις την εξέλιξη του πρωταθλήματος: «Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό και στα ψηλά και στα χαμηλά που μας ενδιαφέρει περισσότερο εμάς και την δική μας ομάδας. Είναι καλό και για τον κόσμο και για τις ομάδες και για τους ποδοσφαιριστές να υπάρχει αυτός ο ανταγωνισμός καθώς όλοι γίνονται καλύτεροι».

Επέστρεψες στην α’ κατηγορία και για πρώτη φορά κάνεις μια γεμάτη σεζόν. Πως νιώθεις γι’ αυτό; «Είναι σημαντικό και είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στην α’ κατηγορία και χαρούμενος που βοήθησα και τον Οθέλλο να επιστρέψει στην α’ κατηγορία αφού είμαι στην ομάδα από την περσινή σεζόν. Είναι η τρίτη μου σεζόν στην α’ κατηγορία της Κύπρου. Η πρώτη μου ήταν με την ΑΕΚ (2015-2016) όπου ήμουν δεύτερος τερματοφύλακας και αρκετά ματς στον πάγκο, ενώ έπαιξα και σε ένα παιχνίδι, ενώ έπαιξα και την επόμενη σεζόν στην ΑΕΖ Ζακακίου σε οχτώ παιχνίδια στην α’ κατηγορία. Τώρα παίζω πολύ περισσότερο και προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα μου όσο το δυνατόν περισσότερο».

Κάνεις εξαιρετική σεζόν, αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά όλοι όσοι ασχολούνται στενά από το Κυπριακό ποδόσφαιρο: «Προσπαθώ πάντα να δίνω τον καλύτερο μου Εαυτό. Είμαι χαρούμενος που βοηθώ την ομάδα μου αλλά θα είμαι ακόμα πιο χαρούμενος αν υλοποιήσουμε τους στόχους που θέσαμε φέτος».

Δέχθηκες μόνο 15 γκολ, εξαιρετικός αμυντικός απολογισμός, καλύτερος από όλες τις ομάδες του κάτω γκρουπ και καλύτερος από ομάδες που βρίσκονται πιο ψηλά στην βαθμολογία; «Είναι σημαντικό αυτό αλλά δεν είναι μόνο δική μου δουλειά ή μόνο δικό μου επίτευγμα. Είναι ομαδική η δουλειά, είναι ομαδικός ο τρόπος που αμυνόμαστε αλλά και ο τρόπος που επιτιθόμαστε. Στον Οθέλλο δουλεύουν όλοι μαζί για το καλό της ομάδας και αυτό είναι που μας κάνει αισιόδοξους».

Για τους προπονητές σου, τον πρώην Αλέξη Γαρπόζη, το νυν Μίχαλ Σκάζνι και τον προπονητή τερματοφυλάκων Ευαγόρα Χατζηφραγκίσκου τι μπορείς να πεις; «Ένα πράγμα το έχουν όλοι, την σκληρή δουλειά και αυτό είναι σημαντικό για έναν προπονητή. Και με τους δύο προπονητές που είχαμε συνεργάστηκα πολύ καλά όπως και όλη η ομάδα αλλά και με τον Ευαγόρα με τον οποίο περνώ τις περισσότερες ώρες. Έχουμε εξαιρετική συνεργασία και αυτό φαίνεται και στο γήπεδο. Αυτή η σκληρή και καλή δουλειά από όλους μας κάνει αισιόδοξους ότι θα υλοποιήσουμε τον μεγάλο μας στόχο».


Ο προπονητής τερματοφυλάκων του Οθέλλου Ευαγόρας Χατζηφραγκίσκου. Είναι ο άνθρωπος με τον οποίο συνεργάζεται πιο στενά ο Ματέους Ταουντούλ.

Θα τα καταφέρει ο Οθέλλος να παραμείνει στην α’ κατηγορία; «Σίγουρα, το πιστεύω. Είμαι στην ομάδα και βλέπω την δουλειά που γίνεται και στην θέληση όλων. Στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

Τέλος το μήνυμα σου στους φίλους του Οθέλλου: «Θέλω να τους πω να έρχονται σε κάθε παιχνίδι και να μας στηρίζουν. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι για εμάς και τους θέλουμε δίπλα μας. Να είναι σίγουροι ότι εμείς θα τους επιστέφουμε αυτή την στήριξη με την προσπάθεια μας στο γήπεδο και όλοι μαζί θα υλοποιήσουμε τους στόχους μας».