Στην εκπομπή ΤΟTAL GREEN φιλοξενήθηκε ο μέσος της Ομόνοιας Φουάντ Μπασιρού ο οποίος παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Για τη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα: «Ήταν μια σημαντική νίκη κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα που και αυτή θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Είναι σημαντική η αυτοπεποίθηση που δίνει σε ποδοσφαιριστές και κόσμο».

Η ομάδα επιθετικά από το ξεκίνημα παρουσιάστηκε καλή αλλά στην πορεία βελτίωσε και την άμυνα και σε παιχνίδια με μεγάλο βαθμό δυσκολίας κατάφερε να μην δεχθεί γκολ, πως άλλαξε η εικόνα στο αμυντικό κομμάτι; «Ήταν κάτι το αναγνωρίζαμε και το συζητήσαμε. Η προσπάθεια είναι συλλογική. Αν θέλεις να διεκδικείς τίτλους πρέπει να γίνεις ομάδα δυσκολοκατάβλητη. Όσο καλός τερματοφύλακας και είναι ο Φαμπιάνο δεν μπορείς να περιμένεις από έναν ή από δύο να κάνουν αυτή την δουλειά. Η άμυνα αφορά όλους τους παίκτες και όχι μόνο το κεντρικό αμυντικό δίδυμο».

Για το παιχνίδι με την Ανόρθωση και την απουσία του… παρντενέρ του Γιάννου Κουσουλου: «Είναι το τέταρτο σερί ντέρμπι εκτός έδρας. Έχουμε καλή παράδοση εκεί και στόχος είναι η νίκη. Είναι σημαντική η απουσία του Κούσουλου. Βρήκαμε την χημεία και την σταθερότητα μαζί αλλά είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε πολλούς ποδοσφαιριστές όπως ο Χάμπος, ο Φράνσον, ο Κασάμα και όποιος κληθεί να τον αντικαταστήσει θα κάνει πολύ καλή δουλειά».

Ήσουν και τα προηγούμενα δύο χρόνια στην ομάδα, τι άλλαξε φέτος; «Στο ποδόσφαιρο χρειάζεσαι χρόνο και ποτέ δεν έχεις όταν είσαι μεγάλη ομάδα. Η σταθερότητα, η ομοιογένεια, το τι μπορεί να δώσει ο κάθε παίκτης. Το σημαντικότερο είναι η σταθερότητα. Δεν τα πήγαμε τα προηγούμενα χρόνια καλά στο πρωτάθλημα αλλά κατακτήσαμε δύο Κύπελλα και παίξαμε στην Ευρώπη. Πρέπει να βρούμε την ισορροπία να διεκδικούμε και τους δύο στόχους και αυτό συμβαίνει φέτος».

Για την προσωπική του παρουσία η οποία είναι εξαιρετική: «Γνωρίζω καλύτερα το επίπεδο του πρωταθλήματος, τον ανταγωνισμό με τις άλλες ομάδες. Άρχισαν να παίζω με τον Κούσουλου προς τα τέλη της προηγούμενης σεζόν. Αλλάζω συνέχεια παρντενέρ. Γνωρίζω τι ζητά ο προπονητής, είναι θέμα χρόνου, θέμα εμπειρίας».

Για την στιγμή που ο Μπέζους έχασε το πέναλτι και ο κόσμος τον στήριξε: «Είναι πολύ σημαντικό αυτό, να δέχονται στήριξη οι ποδοσφαιριστές. Είμαστε τυχεροί που έχουμε αυτούς τους οπαδούς. Η στήριξη των φιλάθλων σε κάνει εύκολα να ξεχάσεις μια κακή στιγμή και σε γεμίζει ενέργεια για τις επόμενες στιγμές στο παιχνίδι».

Για την Εθνική του ομάδα από την οποία σταμάτησε: «Πήρα την απόφαση να σταματήσω μετά από δέκα χρόνια, έφτασε αυτή η στιγμή για να πάρουν ευκαιρίες και οι νέοι, ήρθε και ο αποκλεισμός από το Κόπα Άφρικα και πήρα την μεγάλη απόφαση. Θέλω να αφιερώσω χρόνο και στην οικογένεια μου αλλά και στην Ομόνοια. Ήταν μακρινά τα ταξίδια. Ήταν μεγάλη τιμή για μένα η παρουσία μου στην Εθνική. Μεγάλη στιγμή ήταν πριν δύο χρόνια που περάσαμε από τους ομίλους και παίξαμε στο Κόπα Άφρικα. Είναι φτωχή η χώρα μου, πολλές φορές πληρώναμε εμείς οι παίκτες για τα εισιτήρια και για το αθλητικό υλικό. Ήμασταν περήφανοι όλοι για εκείνο το επίτευγμα. Πάντα είμαι περήφανος για την Εθνική μου».

Για το αν σκέφτεται το μέλλον και τι θα κάνει όταν θα σταματήσει το ποδόσφαιρο: «Στα 33 μου νιώθω ότι έχω χρόνια μπροστά μου. Θέλω να παίζω μέχρι να μου πει το σώμα μου ότι δεν μπορεί να συνεχίσει. Νιώθω πολύ καλά σωματικά και μπορώ να προσφέρω. Δεν σκέφτηκα πολύ τι θα κάνω στην συνέχεια. Αγαπώ τον χώρο του ποδοσφαίρου και θα ήθελα να μείνει. Θα το παίρνω χρόνο με τον χρόνο, δεν σκέφτομαι τόσο μπροστά».

Για το τι θέλει να πετύχει από δω και μπρος με την Ομόνοια και το μήνυμα του στον κόσμο: «Το όνειρο μου είναι το πρωτάθλημα. Το θέλω από τότε που υπέγραψα στην Ομόνοια. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο γιατί νιώθω την στήριξη τους και μακάρι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και να το αφιερώσουμε στον κόσμο μας».