Συγκίνηση προκαλούν τα λόγια της οικογένειας του 23χρονου αδικοχαμένου Κυπριανού Παπαϊωάννου που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Σε συνέντευξη τους στο ΡΙΚ οι γονείς του, δύο από τα αδέρφια του αλλά και ο νονός του Κυπριανού ανοίγουν την καρδιά τους και παραχωρούν μια συγκλονιστική συνέντευξη.
Αρχικά ο πάτερ Χριστόδουλος μιλώντας για την ημέρα του δυστυχήματος ανέφερε ότι είχε στείλει λεφτά στον Κυπριανό ούτως ώστε να ταξιδέψει αεροπορικώς αλλά αυτός επέλεξε το τρένο για να κάνει οικονομία.  Φανερά φορτισμένη, η μητέρα του Κυπριανού, Γεωργία Παπαϊωάννου ανέφερε ότι ήταν ένας λεβέντης που αγαπούσε όλο τον κόσμο.
Μεταξύ άλλων ο αδερφός του Κυπριανού είπε «ότι και αν έκανε στη ζωή του έβαζε πρώτα τον Θεό, όταν έβλεπε έναν άνθρωπο να απομακρύνεται από τον Θεό ήταν να βρει ένα τρόπο να τον οδηγήσει να βρει τον δρόμο του προς τον Θεό».
Ο πάτερ Χριστόδουλος μιλώντας για τη ζωή του Κυπριανού είπε ότι «κατά τη διάρκεια των σπουδών του γνώρισε την Χριστίνα η οποία ήταν η αγάπη της ζωής του και του έδωσε φτερά στα όνειρα. Ήταν μια αγνή σχέση και την κράτησαν σε ένα πολύ καλό επίπεδο ειδικά μέσα σε αυτή την κατάσταση που επικρατεί μέσα στους νέους. Ο γάμος θα γινόταν 27 του Αυγούστου και τον απασχολούσε τι τραγούδια θα παίξουν στον γάμο, να έχουν νόημα».
Αντί για τον γάμο στις 27 Αυγούστου τελέστηκε το μνημόσυνο των έξι μηνών.
«Ήλπιζα ότι ήταν μέσα στους τραυματίες, έλεγα Θεέ μου δεν πειράζει αν του λείπει ένα πόδι ή ένα χέρι φτάνει να είναι ζωντανός. Άλλο ήταν το θέλημα του Θεού», ήταν μερικά από τα λόγια της μητέρας του Κυπριανού.
Σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξης ο πάτερ Χριστόδουλος λέει, «ένιωσα να αιμορραγεί το μέσα μου… Θεέ μου τι γίνεται; Τώρα τι να προσευχηθώ, να σώσεις το παιδί μου ή να τους σώσεις όλους;… Λέω ας μην πεθάνει το παιδί μου αλλά μετά λέω οι άλλοι; Είχα πόλεμο μέσα μου δεν μπορούσα να κατευθύνω την προσευχή μου Μετά λέω Θεέ μου εσύ είσαι ο πατέρας όλων εσύ ξέρεις».
Σε ένα άλλο σημείο η μητέρα του Κυπριανού με πόνο ψυχής ανέφερε τα εξής, «τις πρώτες ημέρες και ιδίως την ημέρα της κηδείας δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται. Είναι τόσος ο πόνος τόση η σύγχυση μέσα σου, προσπαθείς να συνειδητοποιήσεις την απώλεια μέσα σου. Δεν ήξερα με ποιον να θυμώσω άλλοι τα έριχναν στον σταθμάρχη άλλοι στα οδικά σήματα, ακούστηκαν διάφορα».
«Εκεί που είναι ξέρω ότι είναι καλά, ξέρω ότι είναι χαρούμενος. Δεν πιστεύω ότι δεν θα τον ξαναδώ, περιμένω να τον ξαναδώ» λέει σε ένα σημείο της συνέντευξης η αδερφή του Κυπριανού,
Κλείνοντας η μητέρα του Κυπριανού είπε, «ως μάνα ξέρω ότι το χειρότερο που μπορούσε να μου συμβεί, μου συνέβη. Όλα τα άλλα προβλήματα που ακούω για μένα είναι τόσο μικρά, πολύ μικρά σε σημείο που πλέον τα ακούω και γελώ, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα. Μέσα από αυτό τον πόνο είπα εκείνη την νύχτα στο Θεό, Θεέ μου αφού μου έστειλες έτσι μεγάλο πόνο στείλε μου και μεγάλη παρηγοριά γιατί είμαι αδύνατη δεν ξέρω πως θα το αντέξω. Από την πρώτη μέρα ξεκίνησε η παρηγοριά, το σπίτι γέμισε με κόσμο».

πηγή: sigmalive