Δεν ήταν η πρώτη φορά που η ατυχία χτύπησε την πόρτα της Ανόρθωσης στην περίπτωση του Φραν Γκαρσία. Αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των σοβαρών τραυματισμών/προβλημάτων που προηγήθηκαν τη φετινή σεζόν.
Η αρχή βέβαια έγινε από πέρυσι, όταν τον Μάιο ο Κωστάκης Αρτυματάς υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και εδώ και ένα εξάμηνο είναι εκτός δράσης, ενώ για μεγάλο διάστημα έχασε και τον Ανδρέα Χρυσοστόμου, ο οποίος επίσης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Συνεχίζουμε από τα… φιλικά, όταν στο τελευταίο πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΛ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», αποχώρησε τραυματίας ο Γιάννης Κάργας χάνοντας τα πρώτα δύο ματς με Εθνικό και Οθέλλο.
Τραυματίας αποχώρησε από τον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα ο Ιβάν Αρμπολέδα, ο οποίος έμεινε εκτός για ένα μήνα. Ακολούθησε ο σοβαρός τραυματισμός του Άνχελ Γκερέρο στο ντέρμπι με την ΑΕΛ την 1η Οκτωβρίου, που τον οδήγησε στο χειρουργείο για να ξεπεράσει το πρόβλημα στον ώμο και ήδη είναι ένα δίμηνο εκτός δράσης.
Κατά διαστήματα προέκυψαν επίσης διάφορα προβλήματα με Γκασάμα, Καστέλ, Γουαρίς, Μουσοντά και προσφάτως του Μιχάλη Ιωάννου. Βεβαίως, το χειρότερο απ’ όλα, που δεν αφορά τραυματισμό, αλλά το σοβαρό πρόβλημα υγείας του Σάλβα Φερέρ. Όλα αυτά, χωρίς να υπολογίσουμε άλλα μικροπροβλήματα που είχαν προκύψει…

Ανδρέας Βεντούρης