Οι Πράσινοι δίνουν ένα εξαιρετικά σημαντικό, όσο και δύσκολο παιχνίδι απόψε το βράδυ στο “Θεράμικα” (άλλοτε “Μαδριγάλ”), απέναντι στο πιο “βαρύ” όνομα του ομίλου τους στο Europa League, ψάχνοντας ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους ισχυροποιήσει περισσότερο στη μάχη της ευρωπαϊκής τους συνέχειας ή ακόμα και το διπλό που μπορεί να αυξήσει θεαματικά τις πιθανότητές τους για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Μία αποστολή βέβαια εκ προοιμίου πολύ δύσκολη, αν αναλογιστεί κανείς ότι το Τριφύλλι καλείται να πράξει κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ στο παρελθόν, να κερδίσει επί ισπανικού εδάφους, όπου μετράει 15 ήττες και μία ισοπαλία: ναι, εκείνη με τη Βιγιαρεάλ πριν από 14 χρόνια!

Κόντρα στο “κίτρινο υποβρύχιο” πάντως ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές εμφανίσεις του τα τελευταία χρόνια στην πρεμιέρα των φετινών ομίλων, επικρατώντας με το…φτωχό 2-0 στο ΟΑΚΑ. Κι αυτή είναι η συνταγή που θα έχει κι απόψε το βράδυ με τη Βιγιαρεάλ.

Η ισπανική ομάδα μπορεί να έχει αλλάξει προπονητή, με τον γνώριμο Μαρθελίνο πλέον στο τιμόνι της, ο οποίος προφανώς θα παρουσιάσει μία διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με εκείνο το ματς, αλλά το τακτικό πλάνο από πλευράς Τριφυλλιού δεν πρόκειται να αλλάξει, με στόχο τη μεγάλη νίκη.

Ελάχιστες οι αλλαγές σε πρόσωπα σε σχέση με το παιχνίδι του Σεπτεμβρίου, με τον Μπρινιόλι να διατηρείται κάτω από τα δοκάρια, τον Βαγιαννίδη να έχει το προβάδισμα έναντι του Κώτσιρα για το δεξί άκρο, τους Σένκεφελντ, Γέντβαϊ στο κέντρο της άμυνας και τον Μλαντένοβιτς αριστερά.

Στα χαφ αναμένεται η επανεμφάνιση του Ρούμπεν Πέρεθ, ο οποίος θα παίξει… εντός έδρας, όντας και αρκετά φρέσκος αφού δεν αγωνίστηκε παρά ελάχιστα στο Κλ.Βικελίδης, με τους Τσέριν και Μπερνάρ να συμπληρώνουν την τριάδα του κέντρου.

Στο δεξί άκρο της επίθεσης αναμένεται να επανέλθει ο Παλάσιος ο οποίος δεν αγωνίστηκε την Κυριακή, στην κορυφή ο Ιωαννίδης, ενώ για το αριστερό φτερό “ερίζουν” οι Αϊτόρ και Μαντσίνι.

Με τον κόσμο του και στην Ισπανία

Από εκεί και πέρα οι Πράσινοι θα έχουν την υποστήριξη του κόσμου τους σε ακόμη ένα εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι τη φετινή σεζόν. Στο “Θεράμικα” αναμένεται να δώσουν το “παρών” περί τους 1.000 φίλους του Τριφυλλιού, δίνοντας ακόμα μία φορά τον δικό τους παλμό. Όπως έπραξαν φέτος τόσο με τη Ρεν και τη Μακάμπι, όσο όμως και με τις Μαρσέιγ, Μπράγκα και Ντνίπρο στα προκριματικά.