Ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Με αυτές τις τρεις λέξεις μπορεί να γίνει η…σούμα για την καταπληκτική εμφάνιση του Λοΐζου Λοΐζου στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Ένα γκολ, μια ασίστ, γεμάτος όρεξη και κέφι! Ο 20χρονος έκανε το καλύτερο του ματς έπειτα από αρκετό καιρό και το χρειαζόταν για την ψυχολογία του που ανέβηκε κατακόρυφα, πόσο μάλλον όταν μια σπουδαία παρουσία έρχεται μετά από μια μεγάλη αναμέτρηση.
Ο Λοΐζου έμενε στον πάγκο και περίμενε…καρτερικά την ευκαιρία. Κι όταν εμφανίστηκε την «πήρε από τα μαλλιά». Ο ακραίος επιθετικός της Ομόνοιας έκλεισε τ’ αυτιά του, έγινε «ήρωας» στο ντέρμπι, και μάλιστα σ’ ένα κομβικό σημείο της σεζόν. Ο κόουτς Σωφρόνης του έστειλε μήνυμα για να μην ασχολείται στην κριτική που του γίνεται και το έκανε-και με το παραπάνω-στη μεγάλη νίκη επί των γαλάζιων της Λεμεσού.
Έρχεται (νέο) ντέρμπι, αλλά δεν είναι αυτό. Ούτε η απουσία του Σίμιτς που θα τον αφήσει εκτός για αρκετό καιρό (θα είναι έτοιμος με την επανέναρξη), παρά μόνο το πόσο τον έχει ανάγκη η ομάδα τον καλό Λοΐζο. Τον χρειάζεται και της έλειψε-πάρα πολύ.
«Καλώς τονε κι ας άργησε» λέει ο θυμόσοφος λαός. Ωστόσο, στην περίπτωση του 20χρονου ισχύει το αντίθετο αφού πέρασαν μόλις 10 ματς κι ακόμη ο δρόμος είναι μακρύς!
Ο νεαρός…επέστρεψε και πρέπει να κτίσει πάνω σ’ αυτήν την εμφάνιση αφενός για να βρει ξανά τον παλιό καλό του εαυτό και αφετέρου για να βοηθήσει τους πράσινους στην απαιτητική συνέχεια.

Θράσος Δημητρίου