Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα. Που ήταν η Ομόνοια στο β’ μέρος του ντέρμπι κόντρα στην Ανόρθωση… Οι πράσινοι μπήκαν δυνατά, ήταν καλύτεροι και πιο διαβασμένοι στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη, με την ομάδα της Λευκωσίας να…μένει στα αποδυτήρια και μοιραία να δέχεται την πρώτη της ήττα.
Ο Νταβίντ Γκαγιέγο «διάβασε» το παιχνίδι του Σωφρόνη Αυγουστή και ο Κύπριος κόουτς παρά τις αλλαγές που έκανε, δεν είχε «απάντηση».
Εξάλλου φάνηκε και από τη στιγμή που έγινε το 1-0. Ήταν λες και «έπεσε ο διακόπτης» της ομάδας της Λευκωσίας, και επηρεάστηκε ψυχολογικά.
Φυσικά επηρέασε ο τραυματισμός του Φαμπιάνο, εννοείται πως έλειψαν και ο Μπέζους και ο Κούσουλος, ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί καμία μα καμία δικαιολογία.
Ο Ανσαριφάρντ που κινήθηκε σε…ρηχά νερά, δεν μπορεί να πάρει τον ρόλο του Μπέζους και η επιλογή για να χρησιμοποιηθεί ως 10άρι και όχι πλάι στον Κακουλλή ήταν-εκ του αποτελέσματος- λανθασμένη.
Μέτρια βραδιά είχαν επίσης οι Σιπριάνο, Σεμέδο, Κακουλλής και Χάμπος, με τον τελευταία να κάνει μεγάλη προσπάθεια να «μπει» στα παπούτσια του Κούσουλου, χωρίς όμως, θετικό αποτέλεσμα, αλλά δεν πρέπει να τον πάρει από κάτω.
Το αήττητο έσπασε-κάποτε θα ερχόταν και η ήττα. Το θέμα που πρέπει να απασχολήσει την Ομόνοια είναι το πως θα την αντιμετωπίσει. Ο κόουτς Σωφρόνης και οι παίκτες του χρειάζεται να μην επηρεαστούν και καλούνται μετά τη διακοπή να επιστρέψουν στα  νικηφόρα αποτελέσματα.
Εν κατακλείδι, η Ομόνοια κρατάει τα θετικά του πρώτου ημιχρόνου και μαθαίνει από τα λάθη της στην επανάληψη, για να μην ξαναγίνουν, βλέποντας μπροστά.

Θράσος Δημητρίου