Πρώτο και σημαντικό βήμα ενόψει της πρόκρισης στην προημιτελική φάση του CEV Challenge Cup έκανε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος επικράτησε με 3-1 της CSM Βουκουρεστίου (25-21, 25-21, 23-25, 25-19) και πλέον θέλει να κατακτήσει δύο σετ για να πάρει την πρόκριση. Πολύ καλή εμφάνισησ από την Άτκινσον.

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με τις δύο άμαδες να είναι κοντά στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά πήρε… αέρα τριών πόντων (10-7), με τις φιλοξενούμενες να επιστρέφουν άμεσα στο σκορ. Οι γηπεδούχες βρήκαν ξανά τον τρόπο για να πάρουν απόσταση στο σκορ (14-12), την οποία διεύρυνα στα τέλη του σετ, φτάνοντας να έχουν πέντε set balls (24-19). Το προβάδισμα στα σετ ήρθε με μπλοκ της Σαμαντάν για το 25-21.

Στο δεύτερο σετ παρουσιάστηκε καλύτερος και πήρε νωρίς το προβάδισμα (4-1), βέβαια το έχασε πολύ γρήγορα. Αυτό ήταν και το κύριο χαρακτηριστικό του σετ, με τις «πράσινες» να παίρνουν τη διαφορά και τις Ρουμάνες να απαντούν με αντίστοιχα σερί. Βέβαια με το σκορ στο 21-21, ο Παναθηναϊκός έκανε σερί 4-0 και κατέκτησε το σετ με 25-21.

Η CSM, έχοντας χάσει τα πρώτα σετ, προσπάθησε να φανεί πιο ανταγωνιστική στο τρίτο σετ. Οι Ρουμάνες έβαλαν δύσκολα στον Παναθηναϊκό. Οι δύο ομάδες πήγαν βαθιά στο σετ ισόπαλες, με τον Παναθηναϊκό να αποκτά διαφορά τριών πόντων (20-17). Οι φιλοξενούμενες έβγαλαν αντίδραση, καταφέρνοντας να βρουν δύο set balls. Ο Παναθηναϊκός μείωσε προσωρινά, όμως με πόντο της Κορέα η CSM μείωσε στα σετ με 23-25.

Το επόμενο σετ ήταν το καλύτερο του Παναθηναϊκού! Η διαφροά έφτασε τους οκτώ πόντους (22-14), με τις βάσεις να μπαίνουν  για την κατάκτηση του σετ που θα έφερνε τη λήξη του αγώνα. Σε κανένα σημείο του σετ δεν δυσκολεύτηκαν οι παίκτριες του Γιάννη Καλμαζίδη, οι οποίες έληξαν το σετ με 25-19 παίρνοντας το ματς με 3-1 σετ.