Η επόμενη μέρα της μεγάλης νίκης στην ΑΕΚ-Αρένα είναι λογικό και φυσιολογικό, να βρίσκει άπαντες στο ΑΠΟΕΛ σε κλίμα ευφορίας και αισιοδοξίας για τη συνέχεια.
Είναι αντιληπτό, ότι η απόδοση μαζί με τη νίκη, εδραιώνουν την ομάδα στις πρώτες θέσεις και συνάμα, στέλνει μήνυμα ότι μπορεί να διατηρηθεί εκεί μέχρι το τέλος.
Το ΑΠΟΕΛ, κατάφερε να περάσει νικηφόρα μέσα από μία παραδοσιακά δύσκολη έδρα αφού από καταβολής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, μόλις δύο φορές κατάφερε να νικήσει την ομάδα της Λάρνακας.
Την περίοδο 2017-18 με 3-1 και την περίοδο 2021-22 με 2-1. Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις ο απολογισμός ήταν ήττες και ισοπαλίες.
Ειδικά όμως, μία ευρεία νίκη όπως ήταν αυτή την περασμένη Κυριακή, σπάνια συμβαίνει και είναι ενδεικτικό ότι, η τελευταία φορά, που το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να νικήσει εκτός έδρας την ΑΕΚ με 3-0, ήταν στις 20 Μαρτίου 2016 με προπονητή τον Τιμούρ Κετσπάγια.
Τότε στο ΓΣΖ με σκόρερ τους Ντε Βινσέντι, Εφραίμ και Πιέρο Σωτηρίου, οι «γαλαζοκίτρινοι» πανηγύρισαν μία μεγάλη επιτυχία η οποία τους διατήρησε στην 1η θέση και τους οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2016-17.
Το ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκε τότε με τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές:
Πάρντο, Μερκής, Αστίθ, Μιλάνοφ, Αλεξάνδρου, Βινίσιους, Μοράις, Γιαννιώτας (58′ Βάντερ), Εφραίμ (65′ Πιέρος Σωτηρίου), Αρτυμάτας (78′ Αντωνιάδης), Ντε Βινσέντι
Από εκείνο το ρόστερ, παραμένει μόνο ο Γιώργος Εφραίμ .
ΑΕΚ: Τόνιο, Ορτίθ, Καταλά, Νίνου (70′ Εγγλέζου), Χαραλάμπους (89′ Λαμπάν), Μπόλιεβιτς, Λαρένα, Τομάς, Τέτε, Τρισκόφσκι (70′ Μυτίδης), Άλβες