Ο πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας Γιώργος Κωνσταντίνου μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για το πολύκροτο θέμα τη συντήρησης των γηπέδων των προσφυγικών σωματείων και για την ιδέα για ανέγερση κοινού γηπέδου.

«Είχαμε μια συνάντηση με αξιωματούχους της κυβέρνησης και με τους προέδρους των προσφυγικών άλλων ομάδων Ανόρθωσης και Εθνικού Άχνας. Μας βασανίζει το γηπεδικό, τα γήπεδα μας είναι γερασμένα και των τριών ομάδων, σπαταλούμε αρκετές χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο, τίθενται και θέματα ασφάλειας και σε συνεργασία με την αρχή αδειοδότησης σταδίων προχωρήσαμε σε μελέτες και τις καταθέσαμε σε ΚΟΑ και Προεδρικό για να τύχουμε στήριξης. Ζητήσαμε με τον πιο επίσημο τρόπο να γίνουν ενέργειες για ολική αναβάθμιση των γηπέδων».

Υπάρχει άρνηση να δοθούν τα χρήματα; «Ήταν  μια δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης για να δοθούν τα χρήματα και γι’ αυτό έγιναν και μελέτες. Έγινε εξαιρετική δουλειά και το επόμενο στάδιο είναι να προχωρήσουμε. Δεν κατάλαβα να υπάρχει άρνηση αλλά είναι και το ύψος του ποσού που απαιτούνται για να γίνουν τα έργα. Θα γίνουν και άλλες συναντήσεις για να προχωρήσουμε, δεν υπάρχει αύριο σε αυτό το θέμα. Το αίτημα αυτό πρέπει να ικανοποιηθεί γιατί είναι πολλά τα ζητήματα. Τα προσφυγικά σωματεία είναι τα πιο αδικημένα του τόπου μας. Ήρθε ο καιρός να αλλάξουν τα πράγματα και να γίνουν σύγχρονα γήπεδα».

Ποιανού ήταν η ιδέα για ανέγερση κοινού γηπέδου; «Ήταν από πλευράς κυβέρνησης η ιδέα που έπεσε στο τραπέζι και εμείς είπαμε ότι ωρίμασαν οι συνθήκες και έγινε δουλειά στο κομμάτι σχεδίων και ερευνών. Το πρώτο που ζητάμε είναι να υλοποιηθεί το αίτημα μας για το κάθε γήπεδο ξεχωριστά. Εμείς δεν είμαστε σε θέση να απαντήσουμε αν έρθει μια τέτοια πρόταση».

Είναι χαμηλότερο το κόστος δηλαδή να ανεγερθεί νέο γήπεδο από τα χρήματα για συντήρηση των υφιστάμενων; «Τα κόστη έχουν ψηλώσει πολύ. Θέλω να πω στον κόσμο μας ότι έπεσε μια πρόταση αλλά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο και ούτε είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε για κάτι τέτοιο. όσον αφορά τα άλλα δύο σωματείο Εθνικό και Ανόρθωση, συνεργαζόμαστε για να υιοθετήσουμε πλήρως τις έρευνες από την αρχή αδειοδότησης σταδίων».

Είστε ευχαριστημένοι με την πορεία της Νέα Σαλαμίνας; «Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι, είναι καλό δείγμα οι αγωνιστικές που πέρασαν. Έγινε μια καλή δουλειά το καλοκαίρι, δεν υπάρχει όμως στοιχείο εφησυχασμού, τα πράγματα είναι δύσκολα. Κάθε εβδομάδα βλέπουμε εκπλήξεις, πρέπει να είμαστε σοβαροί για να μείνουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Για το παιχνίδι με την ΑΕΖ: «Είναι δύσκολο παιχνίδι. Η ΑΕΖ έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Μπορεί να κάνει την ζημιά. Νίκησε την ΑΕΚ, πήρε βαθμό από την Ομόνοια στο ΓΣΠ και γι’ αυτό αρχίσαμε δουλειά για να είμαστε έτοιμοι να νικήσουμε, είναι ξεκάθαρος ο στόχος».

Μπορεί η Νέα Σαλαμίνα να υλοποιήσει τον στόχο της 6άδας; «Δεν μπορώ να θέσω τέτοιο στόχο. Αποφασίσαμε σαν διοίκηση ότι δεν θα βάλουμε μακροπρόθεσμους στόχους, βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Τώρα μας απασχολεί μόνο η ΑΕΖ».