Ο Φράνκο Φεράρι, πρώην ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ και νυν του Άρη Θεσσαλονίκης παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «City 106.1» και μεταξύ άλλων μίλησε και για το πως ήρθε στο ΑΠΟΕΛ και ποιες είναι οι διαφορές του πρωταθλήματος της Ελλάδας με της Κύπρου.
Αναλυτικά όσα ανέφερε:
Φράνκο καλησπέρα, είδαμε ένα πρόσφατο ποστάρισμα σου που σε δείχνεις να κάνεις μαθήματα ελληνικών. Άρχισες μαθήματα;
«Ναι είναι αλήθεια, ξεκίνησα την προηγούμενη εβδομάδα με δάσκαλο ελληνικών».
Ποια είναι η ατμόσφαιρα στην ομάδα του Άρη μετά από δύο συνεχόμενες νίκες με Πανσερραϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα;
«Η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλή, η ομάδα βρίσκεται τώρα στην πρώτη εξάδα, εκεί δηλαδή που θέλουμε να βρισκόμαστε. Είμαστε ικανοποιημένοι για τις δύο νίκες και την παρουσία της ομάδας αλλά φυσικά πρέπει να συνεχίσουμε, να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά και κυρίως να κερδίσουμε το σημαντικό ματς που έχουμε μπροστά μας την Κυριακή με τον Ατρόμητο».
Στα δύο τελευταία παιχνίδια και ειδικά στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, η απόδοσή σου ήταν εξαιρετική. Ποιος είναι ο λόγος για την βελτίωση σου;
«Όταν έχεις τόσες πολλές αλλαγές μπροστά σου, αλλάζεις ομάδα, πόλη, πρέπει να μάθεις τους συμπαίκτες σου, τον προπονητή, χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστείς. Νιώθω κι εγώ ότι βελτιώθηκα σημαντικά στα δύο τελευταία παιχνίδια, αλλά το αφήνω εκεί. Αισθάνομαι, έχω την υποχρέωση να δώσω περισσότερα και συνεχίζω να δουλεύω για να βοηθήσω ακόμα περισσότερο την ομάδα, γιατί μπορώ να το κάνω».
Στο τελευταίο ματς έδωσες και την πρώτη σου ασίστ. Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε και το πρώτο σου γκολ;
«Δεν ξέρω, φυσικά θέλω να σκοράρω το πρώτο γκολ. Σας αριστερός μπακ πάντα προσπαθώ να μοιράσω ασίστ, να βοηθήσω τους στράικερς να σκοράρουν, αλλά ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα σκοράρω με τη φανέλα του Άρη».
Πριν σε γνωρίσουμε με τον Βόλο, στα χρόνια που έπαιξες στην Αργεντινή, δεν έπαιζες μόνο ως αριστερός μπακ. Σωστά;
«Ναι, έχω παίξει και σαν αριστερός εξτρέμ, παρόμοια θέση γιατί πρέπει να παίξεις σε όλη τη γραμμή, μόνο με περισσότερη ποιότητα. Αλλά και σαν αριστερός μπακ είμαι πιο επιθετικός, μου αρέσει να ανεβαίνω, να βοηθάω και επιθετικά την ομάδα, να βγάζω ασίστ».
Έχεις παίξεις ποτέ ως κεντρικός αμυντικός;
«Όχι ποτέ, αλλά έχω παίξει σαν αμυντικός μέσος. Σαν κεντρικός αμυντικός θα μπορούσα να παίξω μόνο με τριάδα στην άμυνα».
Πόσο ήθελες και περίμενες το πρότζεκτ του Άρη; Βρήκες τα πράγματα όπως ήλπιζες; Τι στόχους έχεις με την ομάδα του Άρη.
«Φυσικά ήξερα πολύ καλά τον Άρη, έπαιξα τρία χρόνια στον Βόλο και τον είχα αντιμετωπίσει, αλλά μίλησα και με όλους τους Αργεντινούς παίκτες του Άρη, που έπαιξαν νωρίτερα στην ομάδα. Μου είπαν τα πάντα με λεπτομέρειες για την ομάδα, για την πόλη, για τον απίστευτο τρόπο που ζει ο κόσμος κάθε παιχνίδι, για την αντιπαλότητα με τον ΠΑΟΚ, κάτι που το έχω ζήσει καθώς και εγώ κατάγομαι από το Ροζάριο, με τρομερή αντιπαλότητα ανάμεσα σε δύο ομάδες. Φυσικά θέλω να κερδίσω κάτι με τον Άρη. Ξέρω ότι η Λίγκα είναι πολύ ανταγωνιστική, αλλά ασφαλώς θέλω κάτι, θέλω Ευρώπη, θέλω ένα τρόπαιο, ίσως το Κύπελλο. Είναι ο στόχος μου».
Σαν ποδοσφαιριστής του Βόλου, ήσουν στο στόχαστρο πολλών μεγάλων ομάδων. Τι έγινε και τελικά πήγες στον ΑΠΟΕΛ;
«Ήταν κάτι που δεν ήταν στα χέρια μου, μερικές φορές συμβαίνει αυτό λόγω των ομάδων ή των ατζέντηδων. Αλλά είμαι χαρούμενος που είμαι τώρα στον Άρη και θέλω να γράψω μια όμορφη ιστορία με τον Άρη. Ότι συνέβη στο παρελθόν, μένει εκεί».
Ποιες είναι οι διαφορές με τις κυπριακές ομάδες;
«Κυρίως η παρουσία του κόσμου. Είναι μικρή χώρα η Κύπρος, η Λίγκα είναι παρόμοια με την ελληνική, με ίδιο φορματ. Το κυπριακό ποδόσφαιρο ανεβαίνει διαρκώς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Νομίζω η διαφορά είναι τα γεμάτα στάδια στην Ελλάδα σε περισσότερα παιχνίδια».
Ξέρουμε ότι έχεις ένα τατουάζ του Λιονέλ Μέσι, που συχνά το φιλάς. Το σημαίνει αυτό;
«Ναι πήρε πρόσφατα μία ακόμα χρυσή μπάλα, τίποτε δεν με εκπλήσσει στον Λέο. Μεγάλωσα μαζί του, δεν έχω λόγια για το ταλέντο του. Μου αρέσει που είναι ταπεινός στην προσωπική του ζωή. Ο μεγάλος μου αδερφός έχει όλη την πλάτη με τρία τατού του Μέσι, και μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος».
Ποιος αριστερός μπακ είναι το πρότυπό σου για να καταλάβουμε και πως σου αρέσει να παίζεις; Ποιος αντίπαλος σε έχει δυσκολέψει;
«Παίκτες όπως ο Ρομπέρτο Κάρλος και ο Γάλλος Λιζαραζού, όταν ήμουν παιδί με ενθουσίαζαν. Αλλά και ο Σορίν, ο συμπατριώτης μου από την Αργεντινή. Τεράστιοι αριστεροί μπακ, τους αγαπώ.
Στην Ελλάδα έπαιξα με εξαιρετικούς δεξιούς μπακ. Στον Ολυμπιακό για παράδειγμα ήταν ο Μπρούμα. Τρομερή ταχύτητα, ήταν δύσκολο να αμυνθώ, ο Ποντένσε επίσης. Είναι αρκετοί παίκτες. Ο Μαντσίνι για παράδειγμα από τον Άρη όταν ήμασταν αντίπαλοι».